Mrkvové zelí

barbra Kuchařka: barbra

Zavařeniny 5 názorů

Suroviny

hlávkové zelí (krouhané)
mrkev
česnek
křen
sůl
kmín
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do čisté vany, kterou pokryju starším prostěradlem, dám nakrouhané zelí, nakrouhanou mrkev, česnek na plátky a křen na větší špalíčky.

  2. Vše posolím a posypu celým kmínem a šlapu do té doby, dokud nezmění barvu a vypustí ze sebe vodu. (Záleží na vás, v jakém to budete dělat množství a jak vám co chutná, např. nemáte rádi křen, tak ho tam dáte méně. A jinak všeho s mírou a doplňujeme svou chutí).

  3. Později zelí vyždímám v rukách a dám do bečky a ještě zašlapu.

Poznámka

Vždy, jak u nás v obchodě mají krouhané zelí, tak ho koupím ve větším množství. A ostatní přísady tam přidávám jak kdy stejně, pokaždé jinak, ale je stejně dobré. Chtěla jsem dát foto, ale zelíčko došlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mrkvové zelí

  • barbra barbra(autorka receptu)

    Za momentík přidám pár foteček.Sice mi žádné nezbylo ale pár sklenic jsem sterilovala.Tak přidám jenom tuto fotečku.A až budu zelí šlapat tak přidám další foto.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Elunko, určitě to vyzkouším, zelí máme ráááádi:yes::yes: +

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Já dávám na 50kg zelí asi 1kg soli, ale také chutnám. Dobře, že jsi dopsala, že patří do bečky. Manžel mi vyrobil takový dřevěný "žďumpač" tomu říkáme a nešlapu, ani nemačkám rukami. Je to myslím jednodušší. Zkusím s mrkví i s česnekem do malé bečičky. Je to zase něco nového. Křen dávám.:yes:

    Odpovědět

  • barbra barbra(autorka receptu)

    Já vím ale s tou solí podle chuti já to vždy chutnám a bud přidám a nebo to nechám tak,ale mělo by to být slanější at to jak už jahoda řekla nezačne plesnivět.

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Barbro a co s tím děláš dále - dáš do bečky, jako kysané mrkvové zelí, nebo to dáš do sklenic a steriluješ?? To bys měla ještě připsat (a poměr zelí a soli je hodně důležitý. Mělo by to být uvedeno. S malým množstvím soli v bečce může zelí začít plesnivět a vůbec nevykvasí....) Nějak jsem to z receptu nepochopila. Díky;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: mrkvove zelí prodej krouhaného zelí zelí s mrkví krouhané zelí prodej krouhaného zelí dobrá voda nakládané zelí s mrkví krouhane zelí prodej prodej zelí na krouhání krouhané zelí dobrá voda krouhané zelí dobrá voda krouhane zeli recepty prodej krouhaného zelí dobrá voda 2018 krouhané zelí recept recepty z krouhaného zelí prodej zelí ke krouhání recept na krouhané zelí krouhané zelí s mrkví recept na zeli s mrkvi hlávkové zelí na krouhání zelí na krouhání prodej