Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kalendář významných dnů

Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.

Nejčtenější tento týden

Den pizzy pepperoni Národní den

Den pizzy pepperoni

sobota, 20. září 2025

Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál

Den koblih Národní den

Den koblih

neděle, 1. března 2026

Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál

Nejbližší významné dny

Den artyčoků Národní den

Den artyčoků

pondělí, 16. března 2026

Artyčoků existuje několik druhů, pro potravinářské účely však využíváme pouze jeden – artyčok kardový. Ostatní odrůdy sice potěší svými krásnými… Číst dál

Den drůbežího Národní den

Den drůbežího

čtvrtek, 19. března 2026

Z drůbežího masa lze vyrobit širokou paletu dobrot. Kdo má rád libové maso, ten sáhne po kuřeti či krůtě. Maso této drůbeže je díky nízkému obsahu… Číst dál

Den raviol Národní den

Den raviol

pátek, 20. března 2026

Ravioli jsou plněné těstoviny, které se skládají ze dvou plátů těsta, mezi nimiž je náplň. Pláty těsta jsou na okrajích spojené. Tento druh těstovin… Číst dál

Světový den vody Světový den

Světový den vody

neděle, 22. března 2026

V České republice má podle údajů WHO a UNICEF bezpečný přístup k pitné vodě na 98 % obyvatelstva. Celkem je však pouhých sedm desítek zemí, kde je… Číst dál

Den chia semínek Národní den

Den chia semínek

pondělí, 23. března 2026

Drobná chia semínka s oříškovou chutí se těší velké oblibě. Jsou velmi výživná a energeticky vydatná. Nejčastěji je konzumujeme předem namočená a… Číst dál

Den koktejlů Národní den

Den koktejlů

úterý, 24. března 2026

Den koktejlů by neměl být jen čistě o zábavě a ochutnávání nových věcí, ale měl by také přinést kulturní obohacení a ponaučení.  Je to skvělá… Číst dál

Den nugátu Národní den

Den nugátu

čtvrtek, 26. března 2026

Nugát vytváříme z cukru či medu a oříšků nebo pražených mandlí. Jde o velmi oblíbenou cukrářskou hmotu. Historie této cukrovinky je poměrně dlouhá,… Číst dál

Den špenátu Národní den

Den špenátu

čtvrtek, 26. března 2026

Špenát chutná skvěle v kombinaci se smetanou, plísňovým sýrem a těstovinami nebo bramborovými gnocchi.  Výborně také funguje jako náplň do masových… Číst dál

1 9 10 11 12 13 20

Marie

Naposledy jste si prohlédli