Den pizzy pepperoni
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Všichni to známe – když nás večer u televize popadnou chutě na slané křupavé mlsání, není nic jednoduššího než otevřít si sáček bramborových chipsů.… Číst dál
Artyčoků existuje několik druhů, pro potravinářské účely však využíváme pouze jeden – artyčok kardový. Ostatní odrůdy sice potěší svými krásnými… Číst dál
Pomeranče jsou bohatým zdrojem vitamínu C, obsahují velké množství vlákniny, flavonoidů a limonoidů, díky kterým mají silný antioxidační a… Číst dál
Historie čokolády je dlouhá. Začala se psát v oblastech Střední Ameriky, v období zhruba před čtyřmi tisíci lety kakaové boby sbírali staří Olmékové.… Číst dál
Z drůbežího masa lze vyrobit širokou paletu dobrot. Kdo má rád libové maso, ten sáhne po kuřeti či krůtě. Maso této drůbeže je díky nízkému obsahu… Číst dál
Ravioli jsou plněné těstoviny, které se skládají ze dvou plátů těsta, mezi nimiž je náplň. Pláty těsta jsou na okrajích spojené. Tento druh těstovin… Číst dál
Francouzské bagety jsou na pohled velice prosté jídlo, ovšem pokud jsou dobře připravené, chutnají geniálně. Dozlatova křupavá kůrka a měkká střídka… Číst dál
V České republice má podle údajů WHO a UNICEF bezpečný přístup k pitné vodě na 98 % obyvatelstva. Celkem je však pouhých sedm desítek zemí, kde je… Číst dál
Drobná chia semínka s oříškovou chutí se těší velké oblibě. Jsou velmi výživná a energeticky vydatná. Nejčastěji je konzumujeme předem namočená a… Číst dál
Rozinky v čokoládě mají několik výhod. Jsou například nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Jsou také dobrým zdrojem vlákniny a mohou pomoci… Číst dál
Den koktejlů by neměl být jen čistě o zábavě a ochutnávání nových věcí, ale měl by také přinést kulturní obohacení a ponaučení. Je to skvělá… Číst dál
Vafle pocházejí z Belgie, kde se měly objevit už ve 14. století. Belgické vafle jsou vyhlášené. Tento oblíbený moučník s mřížkami se konzumuje buďto… Číst dál
Pekanové ořechy mají jedinečnou chuť, která dokáže dát kouzlo připravovanému pokrmu. Pekanové ořechy lze použít v široké škále jídel, od sladkých až… Číst dál
Nugát vytváříme z cukru či medu a oříšků nebo pražených mandlí. Jde o velmi oblíbenou cukrářskou hmotu. Historie této cukrovinky je poměrně dlouhá,… Číst dál
Špenát chutná skvěle v kombinaci se smetanou, plísňovým sýrem a těstovinami nebo bramborovými gnocchi. Výborně také funguje jako náplň do masových… Číst dál
Whisky má svůj původ ve Skotsku a Irsku, kde se její historie začala psát v 15. století. Této lihovině původně říkalo aqua vitae (voda života nebo… Číst dál
Chcete-li zažít Španělsko na talíři, dopřejte si pravou rýžovou paellu. Rozhodně do ní nezapomeňte dát rajčata a špetku šafránu. Hlavním tajemstvím… Číst dál
Posezení u ohně bývá zejména pro lidi a děti z měst nevšední událost. A je jedno, zda jde o posezení v přírodě či na zahrádce. A když si na takovém… Číst dál
Jak na polévku z krůtích krků? Není to žádná věda! Krůtí krky osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Pak je vložíme do… Číst dál
Kynuté těsto má dlouhou historii, která sahá až do 17. století, kdy se z něj vařily slané buchty z mouky, tekutých kvasnic, vajec a soli. V dnešní… Číst dál
Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 20 Další