Den pizzy pepperoni
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Inspirujte se naším kalendářem plným zajímavých článků o světových či významných dnech, týkajících se jídla a vaření. Kalendář stále doplňujeme a rozšiřujeme o další články tak, aby byl co nejpestřejší.
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského… Číst dál
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst dál
Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál
Merlot, původem z Bordeaux, patří k nejstarším původním odrůdám vína vůbec. Je velmi blízká Cabernet Franc. Zajímavý je samotný název této odrůdy.… Číst dál
Pro cappuccino je typické, že se podává v širších porcelánových šálcích. Třetinu tohoto původem italského nápoje tvoří espresso, třetinu mléko a… Číst dál
Cupcake jsou malé jednoporcové dortíčky, takové dortové jednohubky. Původně se pekly v keramických šálcích, z čehož vznikl nakonec jejich název –… Číst dál
Zmrzlinovým pohárem obvykle nemůže nic zkazit. A ani na jeho přípravě. Milují jej jak děti, tak dospělí. Je tedy ideální prakticky na jakoukoliv… Číst dál
Svatý Martin bývá uctíván jako ochránce a patron všech vojáků, jezdců, koní, hus a vinařů. Tento svátek je spojen s hodováním a patří k němu velké… Číst dál
Traduje se, že francouzských opravdu mateřských omáček je celkem pět. Jsou to bešamel, velouté, espagnole, holandská a rajčatová. Z nich je možné… Číst dál
Pizza je oblíbené jídlo, které je spojováno s Itálií. Své předchůdce však měla už ve starověkém Egyptě a Řecku. Jejím základem je kynuté těsto, které… Číst dál
Nugetky spatřily světlo světa na začátku 80. let minulého století a původně se jednalo o malé kousky nasekaného kuřecího masa, které drželo pohromadě… Číst dál
Ananas původně pochází z Jižní Ameriky, našel si však cestu na karibský poloostrov Guadeloupe, kde jej spolu s Amerikou objevil Kryštof Kolumbus,… Číst dál
Kyselé okurky mohou obohacovat pokrmy v našem jídelníčku po celý rok. Hodí se skvěle do lahodného burgeru, do oblohy, salátů, pomazánek či do hot… Číst dál
Kynuté, na plechu pečené a povidly, mákem či tvarohem plněné buchty se nazývají také „Honzovky“. Tento neformální název vznikl díky pohádkám, ve… Číst dál
S probírkou lednice byste neměli čekat výhradně na tento den, ale dělat ji pravidelně. Zvláště pokud se z lednice line nepříjemný zápach či se… Číst dál
Ve světě má fast food dlouhou tradici, Češi se prvního stravovacího zařízení tohoto typu dočkali v roce 1992. Jednalo se McDonald’s, který svou první… Číst dál
Jak už jsme předeslali, o původ baklavy se vedou sáhodlouhé pře. Napovědět by mohla skutečnost, že slovo baklava je arménského původu – jde o… Číst dál
Domácí pečení chleba má své kouzlo a stalo se hitem. Není to úplně jednoduché a vyžaduje to trochu cviku a znalost několika pravidel. Ale po několika… Číst dál
Máslo je mléčný výrobek. Jde o mléčný roztíratelný tuk, který se vyrábí zkoncentrováním mléčného tuku. České máslo tradičně obsahuje většinou 82-86 %… Číst dál
Slovo macchiato je italského původu, jako ostatně i tento horký nápoj a znamená skvrnitý nebo tečkovaný. Espresso macchiato vzniklo nejspíše v 80.… Číst dál
Polévka je grunt, říkávaly naše babičky. A měly pravdu. Polévky totiž tvoří základ každého jídla, nebo by alespoň měly. Při obědě se podávají před… Číst dál
Ve starověku se ovšem nejednalo o perník v dnešním slova smyslu. Šlo o jednoduchou směs mouky, vody a medu, která se upekla. První zmínka o perníku… Číst dál
Káva patří k horkým nápojům, které se s příchodem chladných měsíců stávají žádanějšími. Správné espresso má mít objem nápoje v rozmezí od 25 do 30 ml… Číst dál
Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 … 20 Další
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 24. 5. 2024 21:44
Přidáno 24. 5. 2024 16:18
Přidáno 24. 5. 2024 10:05
Přidáno 24. 5. 2024 09:00
Holka u plotny radí: Z jednoho těsta uděláte 6 druhů cukroví od čoko koleček po ořechové dortíčky. Necelé kilo vyjde na 150 Kč
Konjakové těstoviny jsou hit. Neobsahují skoro žádné kalorie ani tuky, zato jsou bohaté na vlákninu a pomáhají s hubnutím
Sladké pečení: Bábovka s větrníkovou příchutí voní po karamelu a je krásně vláčná