Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bouillabaisse [bujabéza]

yanull yanull
Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3 druhy ryb, a nesmí v ní chybět koření. Podává se v horkých talířích, vyložených opečeným chlebem. Tato polévka nahradí i hlavní jídlo.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Krachle

Krachle je sladká a rychlá dobrota z listového těsta, které se vyválí a a vykrájí se z něj různé… Číst dál

Krachle

Králík domácí

Králík domácí je domestikovaný králík divoký. Jedná se o domácí zvíře, které se dříve ve velkém… Číst dál

Králík domácí

Kremrole

Kremrole jsou křupavé trubičky z listového těsta. Po upečení a vychlazení se plní nadýchanou náplní… Číst dál

Kremrole

Kroketa

Kroketa je malý kousek pokrmu, připravený z masa, ryb, ale nejčastěji z brambor. Výchozí surovina… Číst dál

Kroketa

Kroupy

Zrna obilovin - pšenice, ječmene a ovsa - zbavená obalu, to jsou kroupy. Kroupy mohou být i z… Číst dál

Kroupy

Krupice

Krupice je obilný výrobek, který vznikne mletím obilí. Je jí několik druhů: hrubá, jemná, jemná… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Líčka

Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál

Líčka