Platýz na slanině

toprecepty.cz Kuchař:

Ryby 5 názorů

21

Suroviny

platýz (podle počtu osob)
na každou porci několik plátků slaniny
koření na ryby
hladkou mouku
sůl
olej
máslo
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Ryby osušíme, osolíme, posypeme kořením na ryby a obalíme v hladké mouce.

  2. Prudce osmažíme na oleji s trochou vepřového sádla.

  3. Když rybu obrátíme na druhou stranu poklademe ji plátky slaniny a na mírnějším teple dosmažíme. Poté dáme ještě na pár minut pod gril aby se slanina dopekla.

  4. Rybu dáme na talíř, výpek dochutíme máslem a polijeme jím rybu. Podáváme s vařenými brambůrky obalenými v zelené petrželce s bohatou oblohou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Platýz na slanině

  • Rom Ik Rom Ik(neregistrovaný)

    Rybí princezna...: souhlasím :-/

    Rybí princezna...:

    Odpovědět

  • hhhhaaaaaa hhhhaaaaaa(neregistrovaná)

  • Rybí princezna... Rybí princezna...(neregistrovaný)

    Koření na ryby je na platýze HŘÍCH... přeji dobrou, glutamátově sodnou chuť... vážně, Dámy, to se nedělá... Na většinu mořských (platýz samozřejmě je)ryb stačí trocha sole, pepř, citron a osmahnout na másle jako steak... nekraďte jim jejich přirozenou chuť přílišným přesolením a chemickými jedy...:-!

    Odpovědět

  • Vitek Vitek(neregistrovaný)

    Je to ryba a na me uz ceka v lednicce. Ted hlavne, aby se mi to povedlo a chutnala mi :-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tak tuhle rybu jsem ještě nejedla, aspoň tedy předpokládám, že je to ryba, Terezko, ať zas nevypadám, jak z vidlákova:-)):-D:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo