

Platýz na slanině
Suroviny
- platýz (podle počtu osob)
- na každou porci několik plátků slaniny
- koření na ryby
- hladkou mouku
- sůl
- olej
- máslo
Postup přípravy receptu
Ryby osušíme, osolíme, posypeme kořením na ryby a obalíme v hladké mouce.
Prudce osmažíme na oleji s trochou vepřového sádla.
Když rybu obrátíme na druhou stranu poklademe ji plátky slaniny a na mírnějším teple dosmažíme. Poté dáme ještě na pár minut pod gril aby se slanina dopekla.
Rybu dáme na talíř, výpek dochutíme máslem a polijeme jím rybu. Podáváme s vařenými brambůrky obalenými v zelené petrželce s bohatou oblohou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Platýz na slanině
-
Rybí princezna...: souhlasím
Rybí princezna...: -
-
Koření na ryby je na platýze HŘÍCH... přeji dobrou, glutamátově sodnou chuť... vážně, Dámy, to se nedělá... Na většinu mořských (platýz samozřejmě je)ryb stačí trocha sole, pepř, citron a osmahnout na másle jako steak... nekraďte jim jejich přirozenou chuť přílišným přesolením a chemickými jedy...
-
Je to ryba a na me uz ceka v lednicce. Ted hlavne, aby se mi to povedlo a chutnala mi
-
Tak tuhle rybu jsem ještě nejedla, aspoň tedy předpokládám, že je to ryba, Terezko, ať zas nevypadám, jak z vidlákova