Sádlová kolečka
Oblíbené sádlové koláčky zná určitě každý, pekly je naše babičky, maminky a v téhle tradici budou jistě pokračovat i další generace. K jejich přípravě potřebujete jen pár surovin a trochu času.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 434 kJ / 3 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,00 g |
Tuky | 173,20 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 144 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 366,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 12. 2016 13:36
Klaruše: Problém je (i mě se to totiž stalo) teplota pečení. Podle tohoto receptu ekucharka.net/recept/sadlove-kolacky se má péct 13 min na 195 °C (mají tam překlep 1905 °C ). Na druhý pokus jsem již nepekl, ale sušil - na cca 100 °C a asi 25 min. Kdybych nejdřív zavolal mojí mamce, která je dělávala každé Vánoce po desítky let, měl bych to dobře hned napoprvé. Podle toho, co mi pak říkala, tak to skutečně SUŠÍ v té troubě na málo stupňů a to celou HODINU s tím, že se to musí stále kontrolovat.
14. 12. 2015 18:12
Klaruše: Opravdu to nemusí být receptem. Většinou je to vyšší teplota pečení (má být max 150°C) nebo nekvalitním sádlem...
12. 12. 2015 20:16
Klaruše:
No, a můžete říci při kolika °C jste pekla?
Myslím si ale, že jste něco zvojtila - mně když se něco nepodaří, tak nejčastěji to bývá mou chybou (vážením, přepočtem, sklerózou)
No, a můžete říci při kolika °C jste pekla?
Myslím si ale, že jste něco zvojtila - mně když se něco nepodaří, tak nejčastěji to bývá mou chybou (vážením, přepočtem, sklerózou)
12. 12. 2015 19:03
No já to dělala ze sádla a mohu říct, že horší recept jsem si nemohla vybrat, úplně se v troubě rozplácnou vůbec nedoporučuji
3. 12. 2015 13:12
Děkuji všem
2. 12. 2015 20:06
pazderka83:
Mám ověřený tento rcp: http://www.labuznik.cz/recept/babicciny-sadlove-ko... už se na sádláky zase těším.
... marmeládu dávat až po upečení.
Ať se dílo podaří
Edit:
A že kakao hodně barví, to je snad žádoucí.
Kvůli tomu kupuji holandské Van Houten
Mám ověřený tento rcp: http://www.labuznik.cz/recept/babicciny-sadlove-ko... už se na sádláky zase těším.
... marmeládu dávat až po upečení.
Ať se dílo podaří
Edit:
A že kakao hodně barví, to je snad žádoucí.
Kvůli tomu kupuji holandské Van Houten
2. 12. 2015 20:06
pazderka83:Některé kakao hodně barví ,už jsem se s tím párkrát taky vypekla,prostě přisypávat opatrně.A hlavně nepéct zprudka,pak se roztečou,a jsou z nich placky. Ale jak to vychytáte je to super křehké cukroví.Snad se zadaří a bude chutnat,jako to co jste odzkoušela.
2. 12. 2015 19:50
Jee děkuji moc Určité vyzkouším. Je pravda že mám zřejmě jine kakao než je v receptu, dělala jsem dle návodu a mám to hodně tmavé a hořké.
2. 12. 2015 19:40
pazderka83:Nevím jestli vám to pomůže,ale já mám odzkoušený recept:45dkg hl. mouky +30 dkg cukru+30 dkg sádla/nejlépe domácího ale i s kupovaným mám vyzkoušeno/+ kakao na obarvení /pozor některá kakaa jsou hodně tmavá/pořádně prohnětu těsto a nechám do druhého dne odležet v lednici.a pak dělám malé kuličky na plech ,udělám důlek koncem vařečky /konec vařečky ponořím do hl. mouky ,aby se moc nelepilo a dám péct. Většinou peču kolem 150+-160 stupni,lépe pomalu,a pak zkouším,nedokážu odhadnout dobu pečení.Po vychladnutí dávám do důlku čokoládu.V původním receptu se dávala do důlku marmeláda před pečením,ale ta většinou ztvrdla,tak plním až potom. Jsme doma jen tři,tak většinou dělám jen z poloviční dávky .Pokud se peče pomalu je to křehké a vláčné cukroví.Mám taky zkoušeno,že čast těsta rozválím a vykrajuji formičkou měsíčky nebo rohlíčky a po upečení máčím konce v čokoládové polevě,fantazii se meze nekladou.Záleží na Vás.To jen moje zkušenost s tímto těstem.Hezký večer.
2. 12. 2015 18:15
U nás se nikdy sadlovky nedělali,takže ani nevím jak mají vlastně ve skutečnosti chutnat,ale jednou,asi před 5-ti lety jsem dostala 2ks na ochutnaní a tak mi to chutnalo,že tu chuť mám na jazyku dodnes. Letos jsem se rozhodla,že to vyzkouším,ale nevím jak toho docílit. Dělám už druhý recept a ani jeden se tomu ani nepodobá. Jsem z toho smutná,tak ráda bych ochutnala TY sádlovky... Toto cukroví mi nechutná, přijde mi to jako kakaová hmota, nejen že se Peru s dobou pečení a stupněma na kolik vlastně péct, ale hlavně mi to v té troubě ani pořádně netvrdne...
7. 12. 2013 10:43
Jana Remkova:presne tento recept, čo píšeš v komentároch si dala hore...
6. 12. 2013 23:31
Lenka: Zajímevé, že? Je to u mnohých receptů. Mnohým se povede, mnohým ne. Zvláštní
6. 12. 2013 23:30
Holky, pokud se vám ještě bude chtít je dělat, zkuste tyhle: 160g sádla, 200g cukr, 200g hl. mouky, 60g kakaa. To je celé
Trošku špatně se to spracovává, ale jde to
Je to recept mojí mámy, dělám je každý rok. Pokud se vám bude zdát, že se to špatně spracovává, přidejte malinko sádla, ale fakt malinko, ono to spracovat fakt jde
Trošku špatně se to spracovává, ale jde to
Je to recept mojí mámy, dělám je každý rok. Pokud se vám bude zdát, že se to špatně spracovává, přidejte malinko sádla, ale fakt malinko, ono to spracovat fakt jde
6. 12. 2013 22:34
Zrovna jsem je vyndala z trouby a půl plechu je pryč. jsou totiž opravdu výborné
6. 12. 2013 17:39
hanka : nejsi jediná,, komu se tato nemilá věc stala, já se na ně kdysi tak moc těšila, že si je upeču a těsto se mi steklo v jeden plát a já z něho krájela čtverečky.
Od té doby jsem je nezkoušela, ale každý rok na ně mám chuť.
Od té doby jsem je nezkoušela, ale každý rok na ně mám chuť.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 16 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 22 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí kari kousky s kokosovým mlékem a špenátem
LycanCZ uvařila před 7 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Veralev uvařila před 9 hodinami
Zapečená tarhoňa
Markeeta uvařil před 9 hodinami
Vepřové maso na česneku
Jitule82 uvařila před 10 hodinami
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 10 hodinami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 12 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 12 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 12 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 13 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
K snídani polévka, k svačině sáček s mlékem a rohlík aneb Jak jedly děti v polovině 20. století
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: sadlove cukrovi cukroví ze sádla recept na sadlove cukrovi sádlové vánoční cukroví recept na sádlové cukroví top recept recepty cukrovi vánoční cukroví sádlové vanocni cukrovi ze sadla sádlové cukroví recept sádlové bochánky recept cukroví sadlové vanocni sadlove cukrovi sádlové bochánky sadlove bochanky cukrovi kakaové sádlové cukroví vanocni cukrovi sadlova kolecka vánoční cukroví sadlové kolečka sádlové koláčky sádlové cukrový cukrový ze sádla
Suroviny: sádlo, cukr, mouka hladká, kakao, ořechy lískové
Sádlová kolečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk03
33 názorů