Koláčíček
Koláč inspirovaný tradiční francouzskou pochoutkou tarte boulangere. Jde o poměrně finančně nenáročný moučník, je rychle hotový a ještě rychleji snězený. Těsto je křehké a křupavé. Pokrývá ho pořádná vrstva jablíček, která pak doplní pikantní meruňková marmeláda.
Suroviny pro 1 kus
koláčová forma
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 264 kJ / 2 453 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,63 g |
Tuky | 103,15 g |
Vláknina | 28,35 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 581 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 308,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláčíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LGxp
Moje poznámka
Koláčíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LGxp
Nejnovější recepty
Kuřecí sendvič
Přidáno před 17 minutami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 17 minutami
Rebarborový koláč s posypkou
Přidáno před 10 hodinami
Rebarborový koláč se sněhem
Přidáno před 10 hodinami
Rychlovka z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Bezlepkové karamelizované jablečné muffiny s ořechy
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chleba ve vajíčku jinak
martiline před 13 minutami
Buchta s rebarborou nebo jiným ovocem a drobenkou
Redkova@bosladna.cz před 53 minutami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
wimra před 1 hodinou
Opravdu křupavé vafle
xxxVendy před 2 hodinami
Mrkvové muffiny nebo koláč
kimil před 4 hodinami
Anglické palačinky
Layoo před 9 hodinami
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 15 hodinami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 15 hodinami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
meruňková buchta,
strakoničáky,
granárové jablko v kauflandu,
pivný štrudl,
recept na strakoničáky,
strakoničáky recept
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
tuk 100%,
pivo světlé,
jablko,
šťáva citronová,
máslo,
cukr vanilkový,
marmeláda meruňková,
rum,
olej
Komentáře (32)
yanull: no, popravdě, Janulko... nejvíc jsem dělávala pivní štrúdlík, tak se dával taky tento druh tuku... ale od doby, co jsem objevila "Strakoničáky", jsem 100% tuk uvrhla v nemilost