Hrníčková kefírovka (bezvaječná)

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: 15 min. příprava, 20 min. pečení menší plech Moučníky , Řezy 43 názorů

Suroviny

3 hrníčky polohrubé mouky
2 hrníčky krupicového cukru
1 vanilkový lusk
2 lžíce kvalitního kakaa holandského typu
1 lžíce jedlé sody
2 hrníčky kefíru
1/2 hrníčku oleje
čokoládová poleva od srettky
Recept si zatím oblíbilo 44 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny přesijem přes sítko a vsypeme do vhodné nádoby.

  2. Přidáme tekuté suroviny a krátce prošleháme.

  3. Menší pekáček nebo plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

  4. Těsto urovnáme do plechu a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. ( horkovzduch ) péci cca 20 min.

  5. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubu. Nejsme-li si jistí, uděláme špejlovou prubu.

  6. V plechu na mřížce necháme vychladnou a přelijeme čokopolevou.
    Zdobíme dle fantazie, možností a tak. Při podávání třeba pořádným kopcem šlehačky.

Poznámka

Zdroj: Alena Doležalová- Moučníky

Buchta je krásně vláčná, né moc sladká a s tou čokopolevou je zkrátka úžasná. Vyzkoušejte.

P.S. úplně stejnou jsem tu nenašla, Mýlím-li se, tohle smažu.

http://www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-husta-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 490 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrníčková kefírovka (bezvaječná)

  • Mikesanda1 Mikesanda1

    Recept je tu již delší dobu, ale já jsem na něj narazila až dnes a tak přidám malou radu. Kamarádka nosila tuto dobrůtku na každou oslavu . Vylepšíte tím že rozehřejete pikantní džem a teplou buchtu tím polijete, po vychladnutí poleva a posypat kokosem.

    Odpovědět

  • Karofka Karofka

    Rebeka-Stejný recept najdeš v mém psaném sešitě receptů, jen ho máš předělaný na hrnkovou jednotku, já ho mám ve váhových jednotkách, ale jinak je to stejné. A Valince43- také jsem zkoušela kefír nahradit jogurtem, ale jogurt byl hustší, přidala jsem proto i trochu mléka.:yes:

    Odpovědět

  • Valinka43 Valinka43

    doma si dělám kefír z Tibetské houby a tak peču hodně kefírových receptů...v ruských receptech jsem se dočetla, že je dobré jedlou sodu tzv. vyhasit octem...(pro ty kdo nemají rádi pachuť po sodě, pokud se jí tam dává víc) není potom chuťově cítit v upečeném...sodu dám na talířek zaliji asi tak necelou lžicí octa...vypění to a potom ji seškrábnu do těsta

    Odpovědět

  • zelina zelina

    dnes jsem upekla,jednoduchý recept,rychlá, je superjemná -vláčná a bude i rychle snědená, možná dřív než uvařím kávičku .:-K:-K

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Holky, mám dotaz, když nemám kefír mohu to nahradit vanilkovým jogurtem???:-8

    Odpovědět

  • malaneta malaneta

    mouku jsem dala rýžovou, cukru jen půl hrnku kosového, moc nesladím. Ale chuťově je buchta výborná. Půlku jsem rozřízla a namazala marmeládou, z druhé půlky jsem vykrájela formičkou kolečka a udělala z nich minidortíky ( přidávám fotku ). Plnila jsem tofu krémem s kousky čokolády a brusinek. Byly také výborné. <3

    Odpovědět

  • JanaS JanaS(neregistrovaný)

    Taky máme rádi Kefírovku. Přidávám špetku soli. Zkuste to. Já přidávám malinko soli všude, kam dávám kakao - i do klasicky uvařeného kakaa (nápoje). Doporučuju. :-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Domi:250 ml.. ano, na velký plech :-)

    Odpovědět

  • Domi Domi(neregistrovaný)

    Hrníčkem myslíte 250 ml nebo 300 ml? :-) a dávaly jste do velkého plechu ?

    Odpovědět

  • Arween Arween

    Konečně jsem ji našla! Už jsem ji kdysi dávno dělala, ale zapomněla jsem, který recept to byl. Takže jsem asi 2 roky hledala ten správný a tady je.:yes: Výborná, výbirná, výborná buchta, mňam.:-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    rebeka: je výborná, poslala jsem recept dceři,která se do ní pustí v venku v Atlantě, uvidíme, jak to upeče tam, podle mouky? Ona dělá jen tyhle hrnkovky dětem;-):-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    varilamyskakasicku: moc děkuju za hezké foto, je vidět, že se ti povedla náramně;-):yes: mám radost, že chutná:-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Nadi,zkusila jsem kefírovku bez vajec, jen jsem neměla tolik kefíru, tak jsem přidala trochu zakysanky, je výborná, mokrá, dobroučká:-K;-) dala jsem fotečky, snad nevadí přidávám Ti bodíka:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Jitka1312: děkuju:-K:-) jsem ráda, že přišla k chuti;-):yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: bezvaječná buchta kefirova buchta-hrnkova hrníčková kefírová buchta kefírová buchta hrníčková bezvaječná bábovka kefírová buchta hrnková hrnková kefírová buchta kefírovka kefírovka hrnková kefírová bábovka hrníčková kefírová buchta bez vajec hrnkova kefirovka bezvaječné recepty moučníky kefirova hrnkova buchta hrníčková buchta bez vajec kefírová buchta hrníčková metoda hrnickova buchta z kefiru hrníčková buchta s kefírem kefirova hrnickova buchta

Zapomněl/a jsem heslo