Srbské žebírko

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: něco přes hodinu 2 porce Vepřové maso 38 názorů

Suroviny

2 vepřové kotlety s kostí
2 lžíce sádla
2 červené cibule
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
1 červená paprika
1 žlutá paprika
3 lžíce rajského protlaku
300 ml masového vývaru
3 lžičky třtinového cukru
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 83 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpálíme sádlo, kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve. Zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty, pak odložíme.

  2. Ve výpeku osmahneme dosklovata cibuli, pokrájenou na plátky a taktéž česnek.

  3. Přidáme na širší proužky nakrájené papriky a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Restujeme asi tři minuty.

  4. Přidáme rajský protlak, cukr a chvilku ještě restujeme. Přidáme vývar a kotlety. Odkryté dusíme asi 30 minut.

  5. Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme do pánve. Necháme 15 minut na mírném ohni probublávat. Doladíme chutě a můžeme servírovat. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.

Poznámka

Recept jsem si našla v novém Apetitu a stejný zde nenašla.

Podávala jsem s domácími hranolky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 525 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srbské žebírko

1 2 3

Tématické fráze: srbské vepřové žebírko veprove zebirko po srbsku srbské vepřové žebírko recept srpske zebirko srbske vepřové kotlety srbské kotlety srbska kotleta srbsky kotlet srbský vepřový kotlet srbska veprova kotleta srbskezebirko srbske rebirko žebírko kotlety po srbsku srbké žebírko vepřové po srbsku vepřove žebírko balkán srbská recept srbske sbské žebírko

Zapomněl/a jsem heslo