Srbské žebírko

Vepřové maso Doba přípravy: něco přes hodinu 39 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: něco přes hodinu 39 názorů

Suroviny 2 porce

2 vepřové kotlety s kostí
2 lžíce sádla
2 červené cibule
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
1 červená paprika
1 žlutá paprika
3 lžíce rajského protlaku
300 ml masového vývaru
3 lžičky třtinového cukru
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpálíme sádlo, kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do pánve. Zprudka opékáme z každé strany asi 4 minuty, pak odložíme.

  2. Ve výpeku osmahneme dosklovata cibuli, pokrájenou na plátky a taktéž česnek.

  3. Přidáme na širší proužky nakrájené papriky a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Restujeme asi tři minuty.

  4. Přidáme rajský protlak, cukr a chvilku ještě restujeme. Přidáme vývar a kotlety. Odkryté dusíme asi 30 minut.

  5. Z másla a mouky uděláme jíšku a přidáme do pánve. Necháme 15 minut na mírném ohni probublávat. Doladíme chutě a můžeme servírovat. Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo rýže.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem si našla v novém Apetitu a stejný zde nenašla.

Podávala jsem s domácími hranolky.

Komentáře k receptu Srbské žebírko

  • Petr324 Petr324

    znamenivah: s hranolky (ten hranolek jako hrad, s hrady, ne s hradami)...

    Odpovědět

  • Hana Krieschová Hana Krieschová(neregistrovaný)

    Je to výborné a opravdu k tomu jdou i brambory. Ale hranolky jsou lepší. :yes:

    Odpovědět

  • bookmen bookmen

    Prostě klasika, ať s jíškou nebo bez prostě klasa<3<3:yes:

    Odpovědět

  • znamenivah znamenivah

    :yes:Dělávám doma podobně.Akorát nedělám jíšku, ale kotlety rovnou před restováním obalím v mouce-ta se krásně pak rozvaří,nedávám česnek. Ochutnali jsme s hranolkami i rýží-oboje výborné.

    Odpovědět

  • Tonik Tonik(neregistrovaný)

    Mám daleko k tomu, abych někomu něco vnucoval, ale hranolky zrovna nemusím, takže, rejže je bezva, ale vařený brambory jsou k tomu taky dost dobrý. Snad jsem se nedopustil nějaký kulinářský šílenosti. :-)
    S pozdravem Tonda.

    Odpovědět

  • Jitka J. Jitka J.

    Kdysi jsme na něj chodili do restaurace, kde ho podávali s hranolkami. Já zvolila za přílohu fazole na kyselo, viz http://www.toprecepty.cz/recept/12673-fazole-na-ky.... Bylo to úžasné!:-p

    Odpovědět

  • Monika Filo Monika Filo

    Mňamka:-p

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

  • Bahula Bahula

  • Majka8 Majka8

    rebeka:Právě jdu na to,tak snad se zadaří:-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    všem moc a moc děkuji:-K

    Odpovědět

  • dan dan(neregistrovaný)

    Luxus:-p

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    Rebi, to je koncert, podle toho by mohl hrát i Varhan Orchestrovič Bauer :yes::yes::-D Nádhera, vážně;-) + 29

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Já bych si pošmákla:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Krásné:yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: srbské vepřové žebírko veprove zebirko po srbsku srbské vepřové žebírko recept srpske zebirko srbske vepřové kotlety srbské kotlety srbský vepřový kotlet srbska kotleta srbska veprova kotleta srbsky kotlet srbskezebirko srbske rebirko žebírko kotlety po srbsku srbké žebírko vepřové po srbsku vepřove žebírko balkán srbske srbská recept sbské žebírko