Z jaké mouky se dělá piškotová roláda? Zvolit lze mouku hladkou nebo polohrubou
Piškotová roláda se skládá z plátu piškotového těsta a sladké náplně, kterou tvoří marmeláda nebo krém. Těsto má být nadýchané a jemné, proto velmi záleží na výběru a kvalitním zpracování základních surovin.
Piškotová roláda by měla splňovat dva základní požadavky - musí být nadýchaná a nesmí se při stáčení lámat. K ohebnosti stačí přidat do těsta pár lžic oleje a nadýchanost jí zajistí správný výběr mouky, popřípadě špetka kypřicího prášku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z jaké mouky se dělá piškotová roláda
Máme dvě možnosti, ale roláda bude pokaždé jiná:
- Polohrubá mouka se používá nejčastěji - piškotový plát je nižší než buchta, proto volíme mouku, která těsto nakypří, a to se díky tomu nebude lámat.
- Hladká mouka zajistí moučníku jemnost a pružnost, ale plát rolády není tak vysoký jako z polohrubé mouky, což uvítají lidé, kteří mají rádi více náplně.
Můžeme spojit vlastnosti polohrubé i hladké mouky a smíchat je v libovolném poměru - možná to bude přesně to, co hledáme.
Přípravu naprosto jednoduché rolády vám představíme v našem videu:
Komentáře