Měkkoučké knedlíky z domácí pekárny

Kovalka66 Kuchař: Kovalka66

Doba přípravy: bez kynuti 25minut 4 porce Přílohy 2 názory

Suroviny

1/2 kg hrubé mouky nebo polohrubé mouky
čtvrt kostky droždí
1 žloutek (bílek ne, knedlíky by byly tuhé)
1 houska nebo rohlík (nemusí být na kostky)
sůl
2 dcl vody
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme pekárnu na program Těsto. Přidáme všechny ingredience mimo pečiva. Přiléváme vodu, až vznikne tužší koule. Přidáme pečivo a necháme dojít do konce programu. Může se vypnout i za 1 hodinu a nechat dojít.

  2. Z vyndaného těsta uválíme 2 šišky knedlíků, ještě necháme chvilku (cca 15 minut) kynout, poté vložíme do vroucí.

  3. Vaříme asi 25 minut za občasného obracení. Vyndáme a pozor: je důležité krájet je nití, ne kráječem. Dáme do mísy a podáváme. Já je tak dělám léta i z kila mouky a vždy se povedou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Měkkoučké knedlíky z domácí pekárny

Tématické fráze: knedlíky z domácí pekárny knedlík z domácí pekárny domácí pekárna recepty švestkove knedliky do domaci pekarny domácí pekárna knedlíky knedle z domácí pekárny karlovarsky knedlik z domácí pekárny karlovarské knedlíky z domácí pekárny knedlíky recepty z domácí pekárny domaci pekarna recept bramborovy knedlik šveskové knedlíky z domácí pekárny hrnkovy knedlik z domácí pekárny hrnečkové recepty domácí pekárny knedlík z pekárny knedliky z domácí pekárny recepty s fotkou knedlík z domácí pekárny z hladké mouky