Pudinkový perník
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 28 582 kJ / 6 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,61 g |
Tuky | 219,50 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 556 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 1 089,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj - časopis vypečené recepty
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 4. 2009 00:08
pipre, mě se to dříve taky stávalo u dortíků a bylo to fakt tím,že jsem strkala do trouby nos moc brzy a povytahovala tu formu dost neopatrně. Teď se mi to už nestává, peču pozvolna a nakukuju až po té půlhodince, prostě co jak nejpozději a jak píše Špagetka, nejdřív omrknu a jinak pomalounku povytáhnu rošt a zkusím povrch. Dělám jen pár dortíků v roce a pořád stejný korpus, ořechový, ale dřív jsem dělala jiný, jen světlý piškot a vím, že ty problémy byly častější. Děláš korpus pořád stejný? Nebude to třeba pak těstem? Ale vlastně píšeš, že se to nestává pokaždé Tak to pak fakt nevím
9. 4. 2009 20:15
Špagetko, je to možné, ale kolikrát jen otevřu troubu a vidím, že to kleslo, a to neposouvám roštem nebo formou. Troubu otevírám nejdříve po 30 minutách, abych se podívala. Peču v plynové troubě a jsem zvyklá dávat na rošt alobal, ale zkoušela jsem to i bez něj. Možná je to v teplotě, ale nastavuji pořád stejně. Neklesne mi podkova, jen kulatý dort nebo srdce, ale ne pokaždé. Ale dík za upozornění, možná to dělám, aniž si to teď vybavuji
9. 4. 2009 19:55
Pipre - v tvém případě to určitě bude prudkým trháním plechu, pekáče při kontrole pečení nebo při vyndávání.Ono se to nezdá, ale je to jak s miminkem, prostě pomalu aněžně ....
9. 4. 2009 19:02
Merylas vůbec nevadí, klidně přidej další perník, ráda vyzkouším i ten tvůj.
9. 4. 2009 18:53
Já mívám zas opačný problém při pečení piškotu v kulaté formě. Kraje nabudou a střed klesne. Nejhorší je, že to není pokaždé a já nemohu přijít na to, zda je to troubou nebo těstem. Těsto ale dělám stejné, i troubu mám zahřátou na stejnou teplotu a peču také při stejné teplotě.
9. 4. 2009 16:15
Špagetko, já vím, že je to univerzální rada Já nějaký ten hrb na moučníku moc neřeším, hlavně že je to jedlé, ale umělecký dojem to moc neudělá Ale jsem si všimla, že spíš se mi udělá, když je to jen rychlé těsto, co se všechno jen zamíchá a vlije na plech. A Verča určitě nebude nic namítat, když přidám do podobných receptů, jeden taky s pudinkem, ale banánovým.
9. 4. 2009 12:42
Spagetko, když tak o tom tedka přemýšlím, tak to těsto bylo opravdu řidší. No a už jsem doma. No jo chybama se člověk učí.
9. 4. 2009 12:28
Merylas - POZOR tose netýká jen toho toreceptu, ale fakt univerzálně!!!!!!!!! Tos doufám pochopila
9. 4. 2009 12:04
Špagetko, díky za vyčerpavájící odpověď a věřím Ti Já tyhle perníky zas až tak moc často nepeču, tak to nemám tak vychytané jako Ty
9. 4. 2009 11:53
Pokud je těsto řidší - udělám vprostřed větší díru - dělám přímo v troubě to shrnutí a hned troubu zavřu. Pokud ji máme dobře vyhřátou, těsto se zapeče za pár sekund a nestihne se vyrovnat - věřte mi, tohle fakt funguje!!!Samozřejmě moc zprudka netrhhat těstem nebo pekáčem, aby se nezdrclo, hlavně když tam je sníh, ale pracuju s ním přitom rychle.Prostě klidný, plynulý ale rychlý pohyb - to je co? Ale líp to neumím napsat
9. 4. 2009 11:49
Spagetko, tak to vyzkouším a pak napíšu jak dopadlo. Dík za tip.
9. 4. 2009 11:48
Špagetko, taky jsem se pokoušela nahrnovat k okrajům, ale některé těsto je řidší a prostě se povrch zase srovná
9. 4. 2009 11:07
Děvčata, to těsto musíte rozetřít víc k okrajům - nechat v prostřed malinko míň těsta při pečení se to vyrovná. Jsem si 100% jistá, že to je ono. Jo receptík je
9. 4. 2009 10:39
Mě se to občas stává, když dělám z celých vajec a né žloutky + sníh. Co je tady odkaz na podobný recept, tam je v koláčové formě a taky je středem trochu vyšší. Napadá mě jen, že se musí péct pozvolna od samého začátku.
9. 4. 2009 09:33
Výbušná taky by mě to zajímalo, snad někdo odpoví.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 2 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 13 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 16 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 19 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí chleba z trouby
alka.f uvařila před 9 minutami
Karbanátek se sýrem
Parkmanova uvařil před 10 minutami
Drobenkový koláč s jablky
Aneleh81 uvařila před 14 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
Mishuu uvařila před 17 minutami
Rybí filé s chřestem
topsysel uvařila před 22 minutami
Vídeňská roštěná s rýží
Obelix uvařila před 44 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 8 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 11 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 11 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: perník s pudinkem perník na plech s pudinkem perník s čokoládovým pudinkem recept na perník s čokoládovým pudinkem peceny pernik recept perník s pudinkem perník perník s pudingem perníková buchta s pudinkem perník s pudinkem recept pečení piškotu pernik pecený pečení perníku recept na pernik s pudinkem perník z pudinkem recept na pečený perník perník na plech s cokoladovym pudinkem pernik z pudinkoveho prasku perník s čokoládovým pudingem pudingový perník
Suroviny: mouka polohrubá, cukr, olej, vejce, mléko, pudink kakaový, prášek do pečiva, prášek do perníku
Pudinkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RgLO
16 názorů