Litý perník Bohumila

prskavka.bobo Kuchařka: prskavka.bobo

Moučníky , Perníky 10 názorů

Suroviny

400 g hladké mouky
350 g cukru
3 lžíce oleje
skořice
2 lžíce kakaa
1,5 lžičky jedlé sody
2 vejce
250 ml mléka
2 lžíce povidel nebo džemu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme, nalijeme na vymazaný plech (nebo pečící papír) a pečeme cca při 190°C, zkusíme špejlí, když se těsto nelepí je hotovo.

  2. Vychladlý perník rozkrojím napůl, potřu džemem (nejlepší je rybízový nebo malinový), znovu spojím a navrch potřu citronovou polevou. Na ní si umíchám citronovou šťávu s moučkovým cukrem.

Poznámka

Opět velmi rychlé, jak to mám ráda. Recept mám z kuchařky "Pečeme s úspěchem" a opravdu s úspěchem ho peču již asi 5tým rokem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Litý perník Bohumila

  • Bohunka.T Bohunka.T

    ten perníček se jmenuje jako já;-)tak to by mi určitě moooc chutnal:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pěkná forma :-O:-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Chutnalo a nejvíc k ranní kávičce:yes:

    Odpovědět

  • prskavka.bobo prskavka.bobo(autor receptu)

    Děkuji za fotečky Ivulinko,jsou krásné a snad také chutnalo??:-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Perník jsem upekla a vyfotila, dovoluji si přidat fotečky, snad nebudou vadit;-).

    Odpovědět

  • Dagmar Dagmar(neregistrovaný)

    Já už automaticky nebo ze zvyku dávám u každého koláče nebo moučníku o trošku méně cukru.

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Mě se taky zdá hodně cukru, ale tak ten se dá ubrat. Nejvíc se mi líbí, že jsou tam jen 3 lžíce oleje, takže asi příležitostně vyzkouším.;-)

    Odpovědět

  • prskavka.bobo prskavka.bobo(autor receptu)

    No vidíš Nadjo,je to podle kuchařky a po vyzkoušení je to akorát a nezdá se to být přeslazené...:-))

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-(( Na 400g mouky dáváš 350g cukru?
    To musí být příšerně přeslazené! :-!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, tady mi stačily asi jen 2-3 minuty, abych našla, co vidíš pod receptem;-), A taky nemám čas nazbyt.

    Odpovědět

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty

Tématické fráze: litý perník litý medový perník recept litý perník recept perník litý lité perníkové těsto domácí litý perník lity pernik na plech perník s džemem vláčný hrnkový perník na plech recept na litý perník litý perník s jablky litý perník s citronovou polevou proč se perník jmenuje perník recepr na perník rychlý litý perník recept litý perník nejlepší litý perník jablkový koláč se špaldovou moukou medový lity pernik nejlepší perník na plech