Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ruská svíčková

Máte-li chuť vyzkoušet netradiční variantu svíčkové, pusťte se do přípravy této její ruské verze. Chybí v ní cibule i některé tradiční koření, naopak obsahuje neobvyklou surovinu - žampiony. Vyzkoušejte ji a uvidíte, zda si ji zamilujete víc, než tu klasickou, českou.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 8. 2020 13:07

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie19 803 kJ / 4 733 kcal
Bílkoviny275,65 g
Tuky344,40 g
Vláknina29,00 g
Cholesterol 970 mg
Sodík 5,47 g
Sůl13,20 g
Sacharidy70,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

https://www.toprecepty.cz/recept/61737-vylepsene-b...

Tento recept jsem četla na internetu a lákal mě k vyzkoušení. Na rozdíl od klasické svíčkové tam vůbec nepřijde cibule a žádné koření, ani se ničím nezahušťuje, takže výsledkem je jemná, nadýchaná, smetanová omáčka. Jakou roli tam mají žampiony, netuším, ale udělala jsem podle receptu. V této omáčce není víno, protože je i pro malé vnuky, ale myslím si, že na chuti jí to neubralo.

Věřím, že si pochutnáte stejně jako my.

Jsou různé recepty na tuto omáčku, dokonce jsem viděla jeden se šunkou a rajčatovým protlakem, ale dnes jsem si řekla, že méně je někdy více, tak jsem se krotila. :-) Postup jsem nefotila, tlačil mě čas, během vaření jsem dělala ještě borůvkové knedlíky a pekla bábovku s vaječným koňakem :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

7. 8. 2020 10:10

:yes::yes: dala bych si také <3:-K

etomes

7. 8. 2020 08:30

Zajímavá obměna, jinak se vína bát nemusíte, vařením, pečením se alkohol vypaří a můžou to jíst i děti :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 8. 2020 17:16

Hezky recept:-KS těmi žampiony je to moc príma nápad:yes:

yanull yanull

2. 8. 2020 17:00

Eja57: V omáčce jsou plátkované žampiony, nevím, jaká by byla s podušenými na másle, snažila jsem se držet receptu. Lžičku protlaku snad, ale v jednom z receptů byla uvedena krabička, tak to jsem raději nepokoušela, on je dost výrazný celer a chuť omáčky je dostatečně pikantní. Třeba příště zkusím :-K

Eja57 Eja57

2. 8. 2020 13:52

By mi chutnalo:yes: žampiony si tam myslím nejsou "navíc", jak já konzervované moc nemusím, tak tady ano a dala bych klidně plátkované....a dovedu si i představit - jak píšeš v poznámce - do základu lžičku rajčatové protlaku....
Hezká inspirace:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: roštěná hovězí, zelenina kořenová, slanina libová, máslo, víno bílé, smetana 33%, žampiony sterilované, ocet, pepř mletý

TopRecepty.cz

Ruská svíčková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/90ZD