Den a noc

Maja Motti Kuchařka: Maja Motti

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 1 názor

Suroviny

6 vajec
220 g cukru krystalu
240 g hladké mouky
3 PL olivového oleje
2 PL prosátého kakaa
Krém těžká paříž:
2 šlehačky 40%
1 šlehačka 33%
300 g kvalitní čokolády
Krém mascarpone:
250 g mascarpone
50 g moučkového cukru (podle vaší chuti)
200 ml smetany ke šlehání
1/2 lžičky vanilkového aroma
višně v rumu
šlehačka na dozdobení
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Krém těžká paříž (připravíme den předem):
    Čokoládové čočky vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1 minutu. Pak necháme vystydnout a dáme na 24 hodin do lednice, pak hned vyšleháme na plný výkon, (nabude tak 2-3x a musí být tuhá, ale nepřešlehat!)

    Korpus:
    Ušleháme bílky s polovinou cukru v tuhý sníh, který potom smícháme s ušlehanými žloutky s druhou polovinou cukru a olejem. Přimícháme prosátou mouku, kakao a vylijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem. Dáme péci do předehřáté trouby na 180°C cca 30 - 35 minut (zkusit špejlí).

  2. Mezitím si připravíme druhý krém (mascarpone): mascarpone smícháme s cukrem podle chuti a přilijeme šlehačku, vše dohromady ušleháme na hladký tuhý krém.

  3. Vychladlý korpus rozřízneme, spodní díl natřeme krémem mascarpone, na něj naneseme krém těžká paříž a vypeckované višně v rumu. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, zatížíme a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout. Poté potřeme povrch ganache nebo polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Nakrájíme na jednotlivé řezy a před podáváním dozdobíme šlehačkou a višní v rumu.

Poznámka

http://www.majamotti.eu

A pokud Vám zůstane kousek korpusu a krému, můžete udělat "dort do sklenice". Stačí prokládat kousky korpusů krémem mascarpone a krémem Paříž s višněmi. A proč? protože z kousku korpusu už se Vám zákusek nepodaří udělat - ale ve sklenici nadělá parádu a chutná stejně jako zákusek :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Den a noc

Tématické fráze: dort den a noc zákusek den a noc dort noc a den recepty na dnu recept den a noc noc a den recept nádivka z mascarpone recepty den a noc den a noc na dort den a noc recept den a noc dort krem tezka pariz dort den a noc recept den a noc zákusek zakusek noc řezy den a noc noc a den zákusek zákusek noc a den recept dort den a noc recept na den a noc

Zapomněl/a jsem heslo