Suroviny
Porce: 12-15
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 145 kJ / 4 576 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,40 g |
Tuky | 240,13 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 487 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 484,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na biskupský chlebíček vyložíme papírem tak, aby trčel přes formu. Usnadní nám to vybírání hotového dezertu z formy. Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a pomocí válečku je "umeleme". Nevadí, pokud zůstanou sem tam větší kousky. Pěkně to vynikne v té základní části. Přidáme Nutellu a dobře promícháme, dokud nedostaneme kompaktní hmotu.
Krok 2: Hmotu dáme do připravené formy a pomocí lžíce dobře utlačíme. Odložíme do chladničky, dokud si nepřipravíme další vrstvu. Jahody omyjeme, osušíme a konce, kde jsou stopky seřízneme. Snažíme se vybrat stejně velké jahody.
Krok 3: Želatinu necháme nabobtnat se 4 PL vody. Na velmi mírném ohni zahřejeme, teplem se pěkně rozpustí. Nevaříme!
Krok 4: Šlehačku vyšleháme. Tvaroh, cukr, vanilkový extrakt (případně vanilkový cukr) a proseté kakao utřeme. Přidáme vyšlehanou šlehačku a spolu zamícháme, dokud se obě hmoty nespojí. Trochu z této masy odebereme a dobře rozmícháme v rozpuštěné želatině.
Krok 5: Za stálého šlehání přidáme do tvarohovo-šlehačkové směsi a dobře prošleháme, aby se želatina dostala rovnoměrně do celé hmoty.
Krok 6: Do formy na I. vrstvu naneseme trochu krému (pouze tolik, aby se jahody přilepily) a poklademe nastojato jahody těsně vedle sebe. Přikryjeme zbylým krémem a odložíme do chladničky asi na 30 minut.
Krok 7: Mezitím si připravíme III. vrstvu. Šlehačku zahřejeme k bodu varu (nevaříme !!!), přidáme na kostičky nalámanou čokoládu. Odstavíme z ohně a mícháme, dokud nedostaneme krásnou sametovou hmotu. Necháme ustát asi 10 minut.
Krok 8: Bílou čokoládu rozpustíme nad párou. Nalijeme smetanovo-čokoládová hmotu na dezert a povrch zarovnáme. Nakapeme pár kapek bílé čokolády a pomocí párátka vytvoříme vzor. Odložit do chladničky na 3-4 hodiny ztuhnout.
Krok 9: Pomocí papíru vyjmeme z formy a přeložíme na podnos. Krajíme asi 2 cm pláty (nejlépe zoubkováným nebo velmi ostrým nožem) a podáváme. Dezert necháme v chladničce, snadno měkne.
Zveřejněno 3. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cokoladovo-jahodovy dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K738
Moje poznámka
Cokoladovo-jahodovy dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K738
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 10 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 11 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 11 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 11 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 4 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 7 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 8 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 9 hodinami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 11 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 11 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 13 hodinami
Květákové placičky
Linova před 13 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 14 hodinami
Tématické fráze:
jahodový dezert,
jahodový moučník,
jahodovi dezert,
studenej dezert,
čokoladový dezert s jahodami,
urobsisam.sk,
čokoládovo vanilkový dezert,
dezert s jahodami a čokoládou,
nepečené dorty z piškotů,
dezert,
recept na dezert s jahodami,
jahodovi dezerty,
jak pripravit double cream?,
jahodovypiskotovy kolac,
cokoladovo jahodovi rez,
recept na nutela milk,
dezert z mas,
urobsisam,
slavnostní dezert,
studeny dezert
Suroviny:
sušenky máslové,
nutella,
smetana,
tvaroh měkký,
kakao,
cukr moučkový,
extrakt vanilkový,
želatina,
voda,
smetana,
čokoláda hořká,
čokoláda bílá,
jahody
Komentáře (17)
http://urobsisam.topky.sk/domaca-pohoda/recepty/co...
http://urobsisam.topky.sk/recept-na-pecenie-cokola...