Nadýchané lívance s opilými švestkami

cernajaknoc Kuchařka: cernajaknoc

10 lívanců Sladká jídla 0 názorů

Suroviny

Těsto:
1 1/4 hrnku polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečení
0,5 lžičky soli
2 lžíce třtinového cukru (kokosového nektaru, nebo jiného sladidla)
1 hrnek rostlinného mléka
1/4 hrnku vody
1 lžíce oleje
vanilka (používám kapky od Grešíka)
Omáčka:
cca 20 švestek
lžíce rumu
lžička cukru
vanilku (zase jsem použila kapky od Grešíka – doporučuji: http://www.gresik.cz/ostatni-vyrobky/1133-vanilkovy-extrakt/
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V míse smíchejte suché suroviny- mouku, prášek do pečení, cukr a sůl.

  2. V další misce pořádně promíchejte mléko s olejem, vodou a vanilkou. Směs se logicky nespojí, kvůli odlišné hustotě kapalin.

  3. Do mísy se suchými ingrediencemi pomalu metličkou vmíchejte tekutou směs. Pořádně promíchejte a asi 5 minut nechte uležet.

  4. Mezitím připravíme směs ze švestek: asi 20 švestek odpeckujte a nakrájejte na menší kousky. Dejte je do menšího hrnce a podlijte 150 ml vody, lžící rumu, lžičkou cukru a 10 kapkami vanilky od Grešíka. Směs na středním plameni přiveďte k varu a počkejte, až se (skoro) vypaří voda, švestky se opijí a zkaramelizují.

  5. Pánev pomašlujte olejem a lívance pečte na středním plameni.

  6. Vždy, když se začnou tvořit na povrchu bublinky, lívanec otočte a opečte z druhé strany.

  7. Lívance servírujte polité omáčkou ze švestek.

Poznámka

Další mé recepty najdete na http://cernajaknoc.cz/index.php/recepty/ .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nadýchané lívance s opilými švestkami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: livanec se svestkami nadýchané lívance lívenac se švestkami lívance se švestkami banánové lívance s kukuřičnou moukou recepty vyrobky se švestkami

Zapomněl/a jsem heslo