Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 255 kJ / 1 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,70 g |
Tuky | 87,88 g |
Vláknina | 13,42 g |
Cholesterol | 301 mg |
Sodík | 429 mg |
Sůl | 1,19 g |
Sacharidy | 219,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme tvaroh, mléko, olej a vejce. Do směsi přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, sůl, pepř a zamícháme.
Krok 2: Rajčata a mozzarellu nakrájíme na menší kostičky, sušená rajčata necháme okapat od oleje a překrájíme na menší kousky, bazalku nasekáme.
Vše zamícháme do těsta. Z těsta utvoříme nižší bochánek, asi 5 cm na výšku. Krok 3: Menší plech nebo kulatou formu vystříkáme olejem a vložíme bochánek, který také na povrchu postříkáme olejem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35-40 minut.
Upečený bochánek necháme chvíli zchladnout na mřížce a pak nakrájíme na plátky.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke grilovanému plátku masa nebo grilované zelenině.
Nejlépe chutná ještě trochu vlažný.
Vše zamícháme do těsta. Z těsta utvoříme nižší bochánek, asi 5 cm na výšku. Krok 3: Menší plech nebo kulatou formu vystříkáme olejem a vložíme bochánek, který také na povrchu postříkáme olejem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35-40 minut.
Upečený bochánek necháme chvíli zchladnout na mřížce a pak nakrájíme na plátky.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke grilovanému plátku masa nebo grilované zelenině.
Nejlépe chutná ještě trochu vlažný.
Zveřejněno 18. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bochánek vhodný k salátům a letnímu grilování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLMq
Moje poznámka
Bochánek vhodný k salátům a letnímu grilování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLMq
Nejnovější recepty
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 3 hodinami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 4 hodinami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno 9. 7. 2025 08:42
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno 9. 7. 2025 08:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková kuřecí prsíčka v sýrové, smetanové omáčce
wimra před 19 minutami
Hrníčková bábovka
Ajisek před 24 minutami
Brownie
petramotlickova před 34 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
radbastim před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Bettynka_ před 2 hodinami
Rybízový sirup
esso před 2 hodinami
Brusinky z rybízu
esso před 2 hodinami
Květák smažený v troubě
Wanilor před 3 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
jalamo před 4 hodinami
Teplý těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
bochánek z kypřícího prášku recept,
bochanky z kypriciho prasku,
bochánky kypricim praskem,
bochanky mozzarella
Suroviny:
tvaroh měkký,
olej olivový,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
rajče,
rajče sušené v oleji,
sýr mozzarella,
bazalka čerstvá,
olej
Komentáře (7)
Jo, ten čas pečení se může trochu lišit, každá trouba peče jinak