Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 463 kJ /
1 067 kcal
Bílkoviny98,24 g
Tuky59,35 g
Vláknina14,64 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 441 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy29,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné masitější kuřecí krky a očištěná játra smícháme se lžící čerstvě nastrouhaného zázvoru, česneku, sojové omáčky a dáme do zapékací mísy vymazané olejem společně s pokrájenými žampiony a snítkou tymiánu, na pokrájenou cibuli. Krok 2: Přidáme pokrájené oloupané brambory (menší krájet nemusíme), které zakapeme mírně olejem, opepříme, mísu zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 40-45 minut, poté odklopíme, promícháme, je-li třeba podlijeme troškou vody nebo pivem a dopečeme do barvy a doměkka. Krok 3: Podáváme s okurkovým nebo jiným zeleninovým salátem.

Zveřejněno 23. 12. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QE9Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QE9Z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jirko, vždy když jdu kolem tohoto receptu tak se zaseknu..Pořád si nedovedu představit, péct kuřecí krky na kterých nic není 40 minut, s játry, kterým zase stačí pár minut, aby nebyla suchá. Neber to jako kritiku, jen mě zajímá..jak se to jí? Krky obíráme rukama (jinak to nejde) a zbytek ?..Prostě si to nedovedu představit, ale nemyslím to špatně..zvědavost, jak se to má jíst...

recepty73: Díky za perfektní odpověď, ale stejně mi to k sobě nejde...suché to musí být..lehce zakápnuté olejem..hlavně, že chutnalo..;-);-) Pěkný večer..

Prve to vypadalo jako testík, co vše TOPky ještě snesou :-(
No, a teď to vypadá na vzpomínku časů malin nezralých, že ;-)

Tématické fráze:
kuřecí krky top recepty, krky játra a žampiony zapečené, zapečené kuřecí krky s játry a žampiony

Suroviny:
krk kuřecí, játra kuřecí, žampióny, brambory, cibule, zázvor, česnek, pepř, tymián, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu