Škvarkovo-nivovo-hruškové točenice

suslajda Kuchařka: suslajda

Slané pečivo 22 názorů

Suroviny

2 vařené brambory
200 g škvarků
500 g hladké mouky
1 vejce
200 ml mléka
30 g droždí
sůl
200 g nivy
2 hrušky
1 lžička cukru
sádlo na potření
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek, do vlažného mléka dáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Necháme na teplém místě vzejít.

  2. Škvarky nakrájíme nadrobno.

  3. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, najemno nastrouhané brambory, nakrájené škvarky. Přilijeme kvásek a vypracujeme nelepivé těsto.(Já zadělávám v robotu.)

  4. Těsto dáme na teplé místo a necháme vykynout.

  5. Hrušky a nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Z hrušek opatrně vymačkáme šťávu.

  6. Vykynuté těsto rozválíme na obdelník, posypeme nivou a hruškami. Srolujeme do rolády a nakrájíme na řezy, poklademe řeznou plochou na plech vyložený pečícím papírem.

  7. Potřeme rozpuštěným sádlem a dáme do vyhřáté trouby na 200°C Pečeme dozlatova. Doba pečení je u každé trouby jiná.

Poznámka

Zdroj:Nejchutnější recepty-Rytmus života.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 86 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarkovo-nivovo-hruškové točenice

Předchozí 1 2

Tématické fráze: točenice pečené točenice točenice recept nivovo hruškova nivovoskvarkove placky točenice+recept hruškové dobroty recept točenice točenice z bramborového těsta slané točenice točenice z kynutého těsta bramborová točenice tocenice se zelim a skvarky