Hovězí krk pečený na zelenině

mika59 Kuchařka: mika59

Hovězí maso 15 názorů

Suroviny

700 g hovězího masa
velká cibule
5 krájených žampionu
150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
cca 10 cibulek naložených sladkokyselých
lžička cukru
lžíce červené papriky
velká lžíce sádla
200 ml světlého piva
lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
sůl
pepř
tymián
mletý kmín
špetka chilli
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Opracované maso nakrájíme na větší kostky a zaprášíme moukou.

  2. Na sádle opečeme maso, aby se zatáhlo.

  3. Vytáhneme a na výpeku usmažíme nakrájenou cibuli skoro do hněda.

  4. Přidáme nastrouhanou zeleninu, krájený česnek, cukr a necháme ho rozpustit. Zasypeme paprikou, krátce orestujeme a vrátíme maso.

  5. Přidáme cibulky i s trochou nálevu.

  6. Zalijeme pivem, přidáme zbytek koření, sůl, žampiony a zakryté vložíme do vyhřáté trouby.

  7. Pečeme pomalu při 160 st. asi 2 hodiny do změknutí masa. Maso podle potřeby podléváme horkou vodou.

  8. Na závěr můžete přidat ještě prolisovaný česnek podle chuti. Není třeba zahušťovat.

    Vhodná je bramborová kaše nebo rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 470 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí krk pečený na zelenině

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Arween: Děkuji za moc milý komentář;-) a taky děkuji všem.;-):-K

    Odpovědět

  • Arween Arween

    Bylo to moc dobré, děkuji za skvělý nedělní oběd v sobotu. :yes: :-K

    Odpovědět

  • Jana Semeráková Jana Semeráková(neregistrovaný)

    mika59: :-K Děkuji za ,,sůl" :yes:Recept je jinak naprosto super!

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Jana Semeráková: Připsala jsem to :-K:-K

    Odpovědět

  • Jana Semeráková Jana Semeráková(neregistrovaný)

    Omlouvám se,ale nějak jsem nepostřehla sůl,kdy se přidávala do pokrmu? Maso se solilo před obalením v mouce,nebo až po orestování? V receptuře je uvedena,ale v postupu jsem ji nezaznamenala.Třeba došlo k chybce při popisu postupu zpracování masa. Děkuji ;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: moc pěkné:yes:

    Odpovědět

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    vypadá to super dneska jdu na to

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    úžasný pohled:yes::-D

    Odpovědět

  • radiator radiator(moderátorka)

    Zrovna nedávno jsem si dala podobnou variaci (pomalu tažená hovězí líčka) tohoto pokrmu v jedné plzeňské restauraci a byla to výborná mňamka. Recept ukládám:-K a bodík přidávám:yes:

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    VYPADÁ TO VELMI ŽRATELNĚ!!!!:yes:

    Odpovědět

  • kustka kustka

    Vypadá to nádherně-jen se do toho pustit:-p Určitě vyzkouším a ukládám.:yes::yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Doubnerka ivulinka: Děkuji ;-);-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    To by mi chutnalo na sto procent:yes::-K

    Odpovědět

  • Doubnerka Doubnerka

    Vypadá to nádherně, hned zítra vyzkouším, zrovna jsem přemítala jakou "směsku" uvařím, aby toho byl kotel a kluci si to mohli dát i pondělí ;-) Bodík letí dopředu :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: hovezi krk recepty pecený hovězí krk hovězí krk na zelenině hovezi krk hovězí krk recept recept na hovězí krk pomalu pečený hovězí krk hovězí maso krk recepty recepty hovězí maso z krku recept hovězí krk hovězí pečené na zelenině recept recepty z hoveziho krku hovězí krk pečený na zelenině recepty hovězí krk hovězí na zelenině recepty na hovězí krk hovezi krk peceny hovězí krk na kořenové zelenině recept z hověziho krku pečený hovězí krk na zelenině

Zapomněl/a jsem heslo