Hovězí krk pečený na zelenině

mika59 Kuchařka: mika59

Hovězí maso 16 názorů

Suroviny

700 g hovězího masa
velká cibule
5 krájených žampionu
150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
cca 10 cibulek naložených sladkokyselých
lžička cukru
lžíce červené papriky
velká lžíce sádla
200 ml světlého piva
lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
sůl
pepř
tymián
mletý kmín
špetka chilli
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Opracované maso nakrájíme na větší kostky a zaprášíme moukou.

  2. Na sádle opečeme maso, aby se zatáhlo.

  3. Vytáhneme a na výpeku usmažíme nakrájenou cibuli skoro do hněda.

  4. Přidáme nastrouhanou zeleninu, krájený česnek, cukr a necháme ho rozpustit. Zasypeme paprikou, krátce orestujeme a vrátíme maso.

  5. Přidáme cibulky i s trochou nálevu.

  6. Zalijeme pivem, přidáme zbytek koření, sůl, žampiony a zakryté vložíme do vyhřáté trouby.

  7. Pečeme pomalu při 160 st. asi 2 hodiny do změknutí masa. Maso podle potřeby podléváme horkou vodou.

  8. Na závěr můžete přidat ještě prolisovaný česnek podle chuti. Není třeba zahušťovat.

    Vhodná je bramborová kaše nebo rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 875 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí krk pečený na zelenině

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: parádní fotka i recept <3:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Arween: Děkuji za moc milý komentář;-) a taky děkuji všem.;-):-K

    Odpovědět

  • Arween Arween

    Bylo to moc dobré, děkuji za skvělý nedělní oběd v sobotu. :yes: :-K

    Odpovědět

  • Jana Semeráková Jana Semeráková(neregistrovaný)

    mika59: :-K Děkuji za ,,sůl" :yes:Recept je jinak naprosto super!

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Jana Semeráková: Připsala jsem to :-K:-K

    Odpovědět

  • Jana Semeráková Jana Semeráková(neregistrovaný)

    Omlouvám se,ale nějak jsem nepostřehla sůl,kdy se přidávala do pokrmu? Maso se solilo před obalením v mouce,nebo až po orestování? V receptuře je uvedena,ale v postupu jsem ji nezaznamenala.Třeba došlo k chybce při popisu postupu zpracování masa. Děkuji ;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: moc pěkné:yes:

    Odpovědět

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    vypadá to super dneska jdu na to

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    úžasný pohled:yes::-D

    Odpovědět

  • radiator radiator

    Zrovna nedávno jsem si dala podobnou variaci (pomalu tažená hovězí líčka) tohoto pokrmu v jedné plzeňské restauraci a byla to výborná mňamka. Recept ukládám:-K a bodík přidávám:yes:

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    VYPADÁ TO VELMI ŽRATELNĚ!!!!:yes:

    Odpovědět

  • kustka kustka

    Vypadá to nádherně-jen se do toho pustit:-p Určitě vyzkouším a ukládám.:yes::yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Doubnerka ivulinka: Děkuji ;-);-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    To by mi chutnalo na sto procent:yes::-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovezi krk recepty pecený hovězí krk hovězí krk na zelenině hovězí krk recept hovezi krk pomalu pečený hovězí krk recept na hovězí krk hovězí maso krk recepty recept hovězí krk recepty hovězí maso z krku hovězí pečené na zelenině recept hovězí na zelenině hovězí krk pečený na zelenině recepty z hoveziho krku hovezi krk peceny recepty hovězí krk recepty na hovězí krk hovězí krk na kořenové zelenině recept z hověziho krku pečený hovězí krk na zelenině