Kuřecí játra se žampiony na víně

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Pokrmy z vnitřností 2 názory

Suroviny

300 g kuřecích jater
8 menších žampionů
50 ml oleje
1 červenou cibuli
1 žlutou cibuli nebo jarní cibuli
100 ml bujónu nebo vývaru
100 ml vína (můžeme použít i bílé, já jsem dala Sherry)
2 lžičky krémového balsamica
sůl
pepř
chilli
lžička cukru
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná játra spaříme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.

  2. Na pánvi rozpálíme olej, kousky jater prudce restujeme a vyndáme je na talíř.

  3. Do oleje dáme nahrubo nakrájenou cibuli, opečeme a přidáme žampiony, nakrájené na čtvrtky.

  4. Krátce osmažíme, vrátíme játra, podlijeme vínem, vývarem, přidáme balsamico a krátce podusíme.

  5. Na závěr dochutíme solí, chilli, pepřem a trochou cukru. Příloha: rösti, americké brambory nebo hranolky a zeleninový salát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 965 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí játra se žampiony na víně

  • Pajaja:díky :-)je to moc dobré a mohou to i děti, alkohol se vypaří a zůstane jen skvělá chuť. Játra jsou zdravá i pro batolata . Hezký večer

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Moc hezký recept a fotky. :-p:yes: Kuřecí játra u nás máme rádi, tedy myslím, dospělí, určitě vyzkouším, na tom víně hezká kombinace. . . :yes:+

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí játra se žampiony kuřeci játra recept kuřecí játra recepty kuřecí játra recept:játra s žampiony na vině recept kuřecí játra se žampiony kuřecí játra na žampionech kuřecí játra na víně kuřecí játra se žampiony na víně játra s žampiony jatra na vine zampiony kuřecí jatra na slanině se žampioný s ryzi játra na zampionech kuřecí jatra na slanině se žampioný játra na víně se žampiony kuřecí játra s žampiony na víně kureci jatra se zampiony na na víně játra víno žampiony recept drůbeží játra na víně kuřecí s žampiony na víně

Zapomněl/a jsem heslo