

Vepřová játra zapečená s bramborem
Suroviny 4-5 porcí
- 1 kg brambor
- 1/2 kg vepřových jater
- 1/2 kg cibule
- 4 lžíce sádla
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
- 4 stroužky česneku
- oregano
- čubřica
- 1/2 l vývaru z masoxu
- 1 dcl kečupu
Postup přípravy receptu
Játra nakrájíme na plátky, posypeme trochou pepře a čubřice a, opečeme na sádle,přidáme lžíci sádla a přidáme cibuli nakrájenou na plátky a orestujeme do zlatova.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pekáč vymažeme sádlem,do vývaru nastrouháme česnek.
Do pekáče naskládáme polovinu brambor,posypeme oreganem,kmínem a solí,dáme na ně játra s cibulí a nakonec dáme vrstvu brambor,zalejeme vývarem s kečupem,posypeme oreganem a kmínem.
Pečeme na 200°C do zčervenání (asi hodinu).
Poznámka od kuchařky
Podáváme s oblíbeným salátkem.Dobrou chuť!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová játra zapečená s bramborem
-
Takovouhle upravu jater jsem jeste nepapala,ale vypada to naaaaramne jedle...
urcite vyzkousim,akorat mi tady na islandu bude chybet to pivko co je na fotce...
-
Radoslavo
-
Není co dodat, játra jsou játra (pro moji osobu všechny kromě kuřecích). Super foto, barva jak ze žurnálu a prostě mňamka
-
Mirčo, na těch tvých fotkách to vypadá tak krásně
+
-
Radulinko6
dovolila jsem si přidat ke tvému receptu fotečky (samozřejmě,že pokud je nebudeš chtít,tak je smažu
).Dělala jsem je dnes k večeři a můžu říct,že i přes počáteční nedůvěru,jsem si moc pochutnala a děti se mnou
.Ale protože my moc vepř.játra jako hotovku nemusíme,tak jsem je zaměnila za drůbeží(jsou pro nás jemnější
) a do směsky jsem přidala kousek paprikové klobásy.Jídlo je krásně šťavnaté,lehce pikantní a není příliš syté
.Přidávám boďku č.3 a vřele doporučuji dalším
.
-
Radulinko, to vypadá na dost velkou dobrůtku, tak tě odměním bodíkem
-
Tak tohle by nám moc chutnalo, určitě vyzkouším
+