Pohankové palačinky s řeckým jogurtem a lesním ovocem

PetraKupkova Kuchařka: PetraKupkova

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Sladká jídla 0 názorů

Suroviny

150 g pohankové mouky
300 ml rostlinného mléka
1 lžíce slunečnicového oleje
1/2 lžičky jedlé sody
řecký bílý jogurt s 5 % tuku
med
čerstvé lesní ovoce (jahody, maliny, borůvky...)
skořice
datlový sirup na ozdobení
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z pohankové mouky, rostlinného mléka, oleje a jedlé sody připravíme lité těsto, které necháme 10 minut odpočinout a poté znovu promícháme.

  2. Kvalitní nepřilnavou pánev lehce vytřeme olejem, zahřejeme a palačinky opečeme po obou stranách. Na jednu palačinku vychází jedna naběračka litého těsta, které se snažíme krouživým pohybem pánve dostat až k okrajům.

  3. Hotové palačinky vrstvíme na talíř, přikryjeme druhým talířem a necháme navlhnout, aby se lépe rolovaly.

  4. Na závěr přidáme řecký jogurt smíchaný s medem, čerstvé lesní ovoce, srolujeme, zasypeme skořicí a dozdobíme datlovým sirupem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 102 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pohankové palačinky s řeckým jogurtem a lesním ovocem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo