Suroviny
Porce: 6 - 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 871 kJ / 3 315 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,93 g |
| Tuky | 179,76 g |
| Vláknina | 8,00 g |
| Cholesterol | 786 mg |
| Sodík | 333 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 374,41 g |
Postup přípravy
Do mísy prosejeme skrz sítko všechny suché suroviny a důkladně promícháme. Přidáme vychlazený tuk a špičkami prstů, (aby se tuk příliš neroztopil), spojíme ve směs velmi podobnou drobence. Směs pokropíme vodou a spojíme v těsto, které zabalíme do igelitu a následně necháme minimálně 1 h odpočívat v lednici. Krok 2: Po jedné hodině těsto rozválíme na cca 1 cm tlustý kruhový plát, kterým vyložíme dno a stěny koláčové, popřípadě dortové formy. Propícháme vidličkou, aby se krusta zbytečně nenafukovala. Z pečícího papíru vystřihneme kruh o průměru formy (+ 2x výška stěny) a přitiskneme jej na dno a strany formy pokryté těstem. Následně vyloženou formu zaplníme až po okraj rýží nebo fazolemi. Během pečení mohou papírové stěny spadnout z boků, avšak fazole tomu svým tlakem zabrání a korpus bude takový, jak má být. Před pečením doporučuji ještě nechat v lednici. Pečeme v předehřáté troubě na 220°Celsia 10 minut, následně vyjmeme pečící papír s fazolemi a vrátíme na 5 minut dopéct. Hotový korpus necháme vychladnout. Krok 3: Příprava náplně:
Do rendlíku nalijme nejprve mléko, poté máslo, vejce a suché suroviny, řádně promícháme. Vaříme na vyšším plameni do zhoustnutí, neustále mícháme. Jakmile krém zhoustne, vlijeme jej do formy a necháme vychladnout. Doporučuji dát koláč po vychladnutí na 1 hod. do lednice. Poprášíme skořicí, zdobíme šlehačkou a podáváme.
Zveřejněno 28. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Butterscotch cinnamon pie (Undertale) (jednoduchá verze)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Amn
Moje poznámka
Butterscotch cinnamon pie (Undertale) (jednoduchá verze)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Amn
Nejnovější recepty
Sytá bramboračka naší babičky
Přidáno před 4 hodinami
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 4 hodinami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 5 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 5 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 12 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kajkajak před 1 hodinou
Ledvinky dušené
josef.ridic před 1 hodinou
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
bajoo před 2 hodinami
Těsto na pizzu
[email protected] před 3 hodinami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 3 hodinami
Salát Coleslaw
ivanc před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 4 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 4 hodinami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 4 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 4 hodinami
Tématické fráze:
butterscotch omáčka recept,
koláč butterscotch
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
tuk,
voda,
cukr moučkový,
skořice,
cukr třtinový,
mléko,
vejce,
máslo,
skořice,
sůl,
šlehačka,
skořice
Komentáře (1)