Americký jablečný pie (rychlý, jednoduchý a bez vajec)

Moučníky Řezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: cca. 1 hodina 8 názorů

Moučníky Řezy s ovocem, bublaniny Doba přípravy: cca. 1 hodina 8 názorů

Suroviny 6-8 porcí

200 g polohrubé mouky
100 g hladké mouky
180 g másla, Hery nebo Stelly
80 ml studené vody
50 g cukru krystal
Náplń:
600-800 g jablek (je úplně jedno jakých)
1 polévková lžíce skořice
cukr dle kyselosti jablek (když mám sladké, dávám 50 g, když mám kyselé, 100-200 g)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve zpracujeme těsto: přes jemné sítko prosejeme hladkou i polohrubou mouku a vařečkou lehce promícháme. Přidáme tuk, cukr, vodu a těsto rukou zpracujeme. Těsto zabalíme do igelitového sáčku nebo potravinářské folie a strčíme do lednice na minimálně 30 minut (ideálně na 1 hodinu).

  2. Zatímco těsto odpočívá, můžeme se pustit do jablečné náplně.
    Jablka umyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. V míse smícháme jablka se skořicí a cukrem.

  3. Troubu předehřejeme na 220°C. Připravíme formu na koláč (nebo dortovou), kterou vymažeme máslem (nemusí být). Z poloviny těsta na pomoučněném vále vyválíme tenkou kulatou placku, kterou vyložíme dno a stěny formy na koláč. Do formy vsypeme jablečnou náplň. Z druhé poloviny těsta vytvarujeme mřížku navrch koláče, popřípadě popustíme uzdu fantazii a z těsta vykrájíme třeba květiny, ozdobný okraj apod.
    Pečeme asi 25 minut, avšak stále kontrolujeme, každá trouba peče jinak. Povrch koláče by měl být krásně zlatavý.

  4. Podáváme ještě teplé, třeba se šlehačkou nebo hrnkem mléka. Američané si k tomuto dezertu přidávají ještě kopeček vanilkové zmrzliny. Záleží jenom na vás :)

Poznámka od kuchařky

Omrzela vás jablka? Vyzkoušejte třeba broskve, hrušky nebo třešně.

Za vyzkoušení stojí také puding, ale ovoce se mi zdá lepší.

Komentáře k receptu Americký jablečný pie (rychlý, jednoduchý a bez vajec)

  • Zuzulaaa Zuzulaaa(autorka receptu)

    MisaP3: To jsem moc ráda, ať vám chutná :)

    Odpovědět

  • MisaP3 MisaP3

    Neskutečně dobré. Jeden se dojedl a už pecu další :yes:<3

    Odpovědět

  • Zuzulaaa Zuzulaaa(autorka receptu)

    evula: neupečený korpus by se měl naplnit a dát péct co nejdříve,jinak nasákne tu jablečnou šťávu a koláč bude automaticky vlhký.V troubě se ta přebytečná voda vypaří a koláč bude fajn. (jinak ten řídký krém se jmenuje Custard, je to opravdu řídký pudink z vajec a mléka) Jinak díky za komentář :)

    Odpovědět

  • evula evula

    Nevím jak Američani, ale sestra přivezla z Anglie tento recept s tím, že ho polévají něčím jako řídkým vanilkovým pudinkem. Hooodně vlhký zákusek

    Odpovědět

  • Zuzulaaa Zuzulaaa(autorka receptu)

    casino: děkuji za palec nahoru. V receptu "chybu" opravím

    Odpovědět

  • Zuzulaaa Zuzulaaa(autorka receptu)

    Sůl tam být nemusí, ale recept určitě nepokazí????

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Do testa patri urcite i spetka soli ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    No, běžně nepalcuji :-8 leč za tu vzorně utkanou mřížku si palec zasloužíte:yes: :-K
    Aj tři :yes::yes::yes:
    Kolika rukou bylo potřeba, he? :-O:-)
    ***
    "...vyválíme tenkou, kulatou placku,kterou vyložíme dno formy na koláč."
    Aj stěnu (ráfek, bok, obvod) vyložíme, že ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: jablečný koláč bez vajec americký jablečný pie americky pie apple pie recept bez vajec jednoduchy jablecny pie rychlé jablečné řezy bez vajec jablečný pie jablečný koláč bez vejce americký jablečný koláč kolac bez vejce malé kulaté dorty jablečný recepty na jedno duchy kolace jablečný koláč s povidly bez vajec recept z jablek a vajec studený zákusek z jablek americký jablečný koláč se zmrzlinou jablečný koláč s pudinkem bez vajec pie americký rychlé jablkové řezy bez mléka apple pie bez vajec