Čočková polévka s cibulkou
Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Energie | 3 613 kJ / 863 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,78 g |
Tuky | 25,34 g |
Vláknina | 37,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 104,41 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 9. 2019 10:07
Eja57: Sorry, ja som si v Jitkinom recepte všimla len to ctrl.
9. 9. 2019 09:56
tejaja: Hosta už to zkusila - viz 8.9. v 17,19 hod. - a
9. 9. 2019 09:38
mika59: Aha, tak ja ten solamyl na zápražku niekedy vyskúšam a dám vedieť.
8. 9. 2019 20:57
tejaja: Terko to chápu ctrl... nechápu ten postup ..solamyl na jíšku
8. 9. 2019 18:51
mika59: Miladka, oba recepty sú skoro totožné, až na to, že v jednom je múka a v druhom solamyl. CtrlC znamená kopírovať, CtrlV znamená vložiť. Ten prvý bol skopírovaný a vložený ako druhý.
8. 9. 2019 18:08
hosta: Nechápu
8. 9. 2019 17:47
hosta: až budu chtít tapetovat, tak si na tohle vzpomenu
8. 9. 2019 17:19
Eja57: Tak já to zkusila - do jedné lžíce rozehřátého oleje (másla mi bylo líto) jsem dala jednu rovnou lžíci solamylu. Kupodivu se to nezcuklo, opravdu to hezky bublalo, ani po pěti minutách na prudkém ohni neměnilo barvu. Po zalití vodou vzniklo klihové lepidlo husté konzistence, vody jsem přidala až na litr - no hustější, než při použití práškového škrobu či pudinku přímo do vody. Dvě lžíce solamylu by - při přítomnosti 15 dkg čočky - vystačilo tak na tři litry trochu vrzavé polévky.
Mj. - tento recept vznikl při použití CtrlV a CtrlC z receptu https://www.toprecepty.cz/recept/60849-jemna-polev...
i před aktivací bylo původně v surovinách "2 PL hladké solamylu/škrobu" - asi nemá cenu se tím dále zabývat
Mj. - tento recept vznikl při použití CtrlV a CtrlC z receptu https://www.toprecepty.cz/recept/60849-jemna-polev...
i před aktivací bylo původně v surovinách "2 PL hladké solamylu/škrobu" - asi nemá cenu se tím dále zabývat
8. 9. 2019 16:36
casino: ctěné Casino opravdu chtějí ze ŠKROBU dělat JÍŠKU to snad ne...
8. 9. 2019 16:13
"přidáme solamyl a připravíme světlou jíšku."
Má smysl to zkusit, nebo je to totální ptákovina
Vzpomínám, že kdysi byl škrob v receptu s čímsi na pánvičce. Napřed to bylo jako žvýkačka a pak se to připalovalo jako ďas
Má smysl to zkusit, nebo je to totální ptákovina
Vzpomínám, že kdysi byl škrob v receptu s čímsi na pánvičce. Napřed to bylo jako žvýkačka a pak se to připalovalo jako ďas
8. 9. 2019 12:17
jejda...
8. 9. 2019 10:50
Lenunka:
8. 9. 2019 10:44
Eja57: koukám na to, jedna jako druhá, teda až na ty stroužky sojovky, no ještě se asi máme co učit, mě se taky nikdy nepovedla zelená z červené čočky , asi to bude tím, že tam nedávám ten kuřecí bujón
8. 9. 2019 10:42
No ale děvčata, tady "mlátíme prázdnou slámu" autorka na komenty ZÁSADNĚ nereaguje...
8. 9. 2019 10:40
Alzbetina Prk.: no...ze Solamylu udělat jíšku... to já tedy neumím
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 3 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 5 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 23 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Vepřové kostky na houbách
Petra Dvor. uvařila před 26 minutami
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 1 hodinou
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 1 hodinou
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 2 hodinami
Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 2 hodinami
Banánová bábovka
Babicka32 uvařila před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 2 hodinami
Mini Pavlova se šlehačkou
kastan72 uvařila před 2 hodinami
Bramborovo - kuřecí guláš
Marie65 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Jak využít čokoládu ve sladkém pečení: Tipy pro všechny příležitosti
Další recepty
Suroviny: čočka červená, cibule, česnek, majoránka, bobkový list, olej rostlinný, bujon kuřecí
Čočková polévka s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Dkq
21 názorů