Jemná polévka z červené čočky

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca 1 1/2 hodiny 4+ Polévky 0 názorů

Suroviny

150 g červené čočky
2 PL hladké mouky
1 střední cibule
2 stroužky česneku
1 PL majoránky
2 bobkové listy
1 PL rostlinného oleje
1 kostka Knorr slepičího bujonu
cca 2 L vody
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji mírně cibulku s česnekem osmahneme, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.

  2. Přidáme čočku, majoránku, bobkové listy, bujon a zalijeme vodou. Necháme vařit, dokud čočka nezměkne, občas je dobré polévku zamíchat, případně podlít.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemná polévka z červené čočky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo