Pesto z medvědího česneku
Recept ještě nebyl hodnocenMedvědí česnek patří mezi suroviny, které mimo jejich sezónu neseženeme. Nejlepším způsobem, jak ho uchovat a vychutnat pak i během roku, je připravit z něj pesto. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 766 kJ / 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 100,00 g |
– nasycené | 6,80 g |
– nenasycené | 89,00 g |
–– mononenasycené | 63,00 g |
–– polynenasycené | 26,00 g |
––– omega 3 | 8,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Medvědí česnek patří mezi suroviny, které mimo jejich sezónu neseženeme. Nejlepším způsobem, jak ho uchovat a vychutnat pak i během roku, je připravit z něj pesto. Na…
Cizokrajný dezert, který je doma na Pyrenejském poloostrově a tím pádem i v španělsky mluvících zemích světa. Podlouhlé cukrovinky z odpalovaného a poté smaženého těsta…
Osvědčený recept na rychlou pizzu ze sušeného droždí. Těsto je tenké a skvěle se s ním pracuje. Ozdobíme tím, co kdo má rád. Jednoduchý oběd nebo výborná večeře.
Na přidávání zeleniny do moučníků už není taková novinka. I v našich končinách jsme si uvykli a rozhodně se mu nebráníme. Máme pro vás inspiraci na šťavnatý mrkvový…
Mechový dort je hitem posledních let. A není se čemu divit. Spojení šťavnatého korpusu z baby špenátu s výborným krémem z mascarpone, šlehačky a vanilky, to je opravdu…
Špagety s kečupem má rádo snad každé dítě. V tomto receptu jsou oblíbené těstoviny navíc doplněné šunkou a zapečené sýrem, což zlepší chuťový požitek a obohatí jídlo o…
Pokud máte rádi pikantní jídlo, tento salát musíte mít v lednici. Jak vidíte dle názvu, je skutečně léty prověřený. Výborně se hodí k letnímu grilování s přáteli, k…
Brownies jsou velmi oblíbené dezerty plné čokolády a kakaa. Jsou velmi oblíbené v anglosaském světě a své příznivce si nalezly i u nás. Dají se připravit i v čistě…
Rychlé, jednoduché a výborné řezy provoněné banánem. Přidáním pudinku a kysané smetany docílíme nakyslé pikantní chuti. Moučník je nejen ideálním zákuskem k odpolední…
Hranolky jsou jednou z nejoblíbenějších příloh, milují je dospělí i děti. Klasické hranolky jsou spíš dietním prohřeškem, protože jsou smažené. Vyzkoušejte proto recept…
Na rostlinném oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku, kterou poprášíme polévkovou lžící sladké papriky. Vložíme zeleninový bujón a zlehka orestujeme. Do…
Smažené lívance, vonící po banánech a skořici, vykouzlí úsměv na rtech dětem i dospělým. Poslouží jako skvělá sladká snídaně. Ozdobit je můžete banány a šlehačkou, nebo…
Upečte dezert našich babiček, metrový dort. Potěší vás vláčným korpusem, měkkou polevou a výborným krémem. Plátky korpusů spojené krémem z másla a mouky polijte…
Koupili jste u řezníka krásné kotlety a přemýšlíte co s nimi? Připravte rmarinované kotlety na americký způsob. Jako přílohu můžete zvolit například hranolky nebo…
Římský hrnec ponoříme na 15 minut do dřezu se studenou vodou. Mezitím pokrájíme nadrobno cibuli a v míse smícháme s kysaným zelím a olejem.Římský hrnec vyjmeme z vody a…
Vepřové maso nakrájené na nudličky opékáme asi 3 minuty na jedné lžíci rostlinného oleje.Nakrájíme mrkev, papriku a celerový stonek. Stroužky česneku nasekáme. Žampiony…
Receptura zdánlivě obyčejného kuřete na paprice se stává pod taktovkou vyhlášeného šéfkuchaře vymazlenou pochoutkou. Určitě stojí za to si postup mistra kuchaře…
V míse smícháme všechny suché přísady (kromě prášku do pečiva), pak přidáme všechny "mokré" přísady a vše pořádně vyšleháme metličkou pěkně dohladka. Nakonec vmícháme…
Kyselá chuť zelí je zde umírněna přidáním jablek pokrájených na kostičky. Společně s jemně posekanou cibulí však vytvářejí pikantní pochoutku, kterou můžete podávat jako…
Kuřecí prsa můžeme použít předem marinovaná, ale není to nutné. Maso nakrájíme na velikost soust, lehce osolíme, opepříme a v předehřáté pánvi na oleji opečeme ze…
Výborné kynuté koláče připravené podle osvědčeného receptu naplníme jemnou tvarohovou náplní, na povrchu je ozdobíme povidly a posypeme drobenkou. Aby krásně voněly,…
Aby se chléb při pečení nepropadl, je důležité dodržet následující postup. Do pečící nádoby nejprve nalijeme vodu a přidáme olej. Poté přisypeme veškeré sypké suroviny,…
Vodu, olej a sůl přivedeme k varu. Přidáme mouku a chvíli restujeme, dokud nemáme kompaktní hmotu. Tu necháme vychladnout. Po jednom přimícháváme vejce, až vznikne…
Tradiční lasagne s boloňským ragú, bešamelem a bohatou porcí sýra zná nejspíš každý. To by ale nebyla česká kuchařka, aby si recept neupravila. Nechte tentokrát italský…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 21 hodinami