Nekynuté škvarkové tyčky

dvevtroube Kuchařka: dvevtroube

Doba přípravy: 1 hodina 12 porcí Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

300 g hladké mouky
150 g rozmixovaných škvarků
1 lžíce soli
1/2 sáčku prášku do pečiva
120 ml mléka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypte mouku, přidejte škvarky, sůl, prášek do pečiva, mléko a všechny suroviny zamíchejte. Potom bude potřeba vše propracovat ručně. Pokud by se vám suroviny nechtěly spojit, přilijte ještě trochu mléka.

  2. Na pracovní ploše vypracujte těsto a to rozválejte na plát silný asi 3 mm. Rádýlkem nakrájejte 2 cm silné proužky. Proužky přeneste na plech vyložený pečícím papírem a a stočte je. Jako když ždímáte prádlo.

  3. Tyčky na plechu potřete vodou nebo pokropte rozprašovačem. Posypte kmínem a solí. Já jsem použila hrubozrnnou sůl.

  4. Tyčky pečte ve vyhřáté troubě na 200°C. Já jsem měla těsto trochu tlustší, takže jsem je pekla 30 minut. Doporučuji troubu po dvaceti minutách hlídat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nekynuté škvarkové tyčky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: škvarkové pečivo nekynuté slané nekynute pečivo ze škvarků

Zapomněl/a jsem heslo