Hovězí Wellington
Sváteční pokrm pojmenovaný podle vévody z Wellingtonu je kvůli náročnosti na přípravu opravdovou kulinářskou výzvou. Šťavnatou hovězí svíčkovou zabalíme do sušené šunky a houbové směsi a pečeme v balíčku z listového těsta.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 502 kJ / 3 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 213,64 g |
Tuky | 236,72 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 856 mg |
Sodík | 9,78 g |
Sůl | 24,07 g |
Sacharidy | 166,09 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí Wellington
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrOj
Moje poznámka
Hovězí Wellington
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrOj
Nejnovější recepty
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 1 hodinou
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 3 hodinami
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 23 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno 18. 5. 2025 15:26
Maďarská krkovička
Přidáno 18. 5. 2025 13:25
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 7 minutami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 8 minutami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 35 minutami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 2 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 2 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 2 hodinami
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Lucinka85 před 3 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
kamilkamil před 3 hodinami
Tématické fráze:
hovězí wellington
Suroviny:
svíčková hovězí,
hořčice dijonská,
těsto listové,
šunka schwarzwaldská,
olej olivový,
žloutek,
žampióny,
cibule,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)
Každopádně jednoduchá věc, co mám vypozorovanou, tak vyšší teplota = těsto bude rychleji než maso, nižší teplota trouby = naopak.
Za mě 180 na +-30 minut funguje skvěle.
Ale závěrem, tohle už jsou jenom drobné detsily, ten recept je velice dobře funkční a dobrý a rozhodně si zaslouží min. 4 hvězdy 🙂