Hovězí Wellington
Sváteční pokrm pojmenovaný podle vévody z Wellingtonu je kvůli náročnosti na přípravu opravdovou kulinářskou výzvou. Šťavnatou hovězí svíčkovou zabalíme do sušené šunky a houbové směsi a pečeme v balíčku z listového těsta.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 502 kJ / 3 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 213,64 g |
Tuky | 236,72 g |
Vláknina | 30,20 g |
Cholesterol | 856 mg |
Sodík | 9,78 g |
Sůl | 24,07 g |
Sacharidy | 166,09 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí Wellington
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrOj
Moje poznámka
Hovězí Wellington
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrOj
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 7 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 13 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 1 hodinou
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 3 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 6 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 6 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 8 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 8 hodinami
Tématické fráze:
hovězí wellington
Suroviny:
svíčková hovězí,
hořčice dijonská,
těsto listové,
šunka schwarzwaldská,
olej olivový,
žloutek,
žampióny,
cibule,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)
Každopádně jednoduchá věc, co mám vypozorovanou, tak vyšší teplota = těsto bude rychleji než maso, nižší teplota trouby = naopak.
Za mě 180 na +-30 minut funguje skvěle.
Ale závěrem, tohle už jsou jenom drobné detsily, ten recept je velice dobře funkční a dobrý a rozhodně si zaslouží min. 4 hvězdy 🙂