Hovězí na pepři

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Hovězí maso 10 názorů

Suroviny

600 g hovězího válečku - falešná svíčková
6 cibulí
150 ml oleje
3 lžičky soli
1,5 lžíce černého mletého pepře
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, osolíme víc, než jsme zvyklí a obalíme v pepři. Sůl i pepř do masa dobře vmasírujeme.

  2. V kastrolu rozehřejeme olej a maso prudce opečeme ze všech stran dohněda. Teplotu snížíme na minimum, přidáme celé oloupané cibule, přiklopíme pokličkou a dusíme v oleji 2-3 hodiny doměkka. Nepodléváme, ale maso pravidelně obracíme, v první půlhodince ho kontrolujeme po deseti minutách, následně maso i cibule pustí šťávu, takže kontrola stačí po 20-30 minutách.

  3. V závěru dušení, kdy se šťáva zredukuje, opět kontrolujeme a obracíme častěji.

  4. Hotové maso krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory nebo kaší. Na přílohu navrstvíme porci dušené cibule.

Poznámka

Recept pochází z www.labužník a jeho autorem je pan Miloš Peroutka. Popsala jsem ho vlastními slovy tak, jak jsem ho připravovala, ale dovolím si citovat autora: "Maso není ostré - pepř se spojil s cibulí a vznikla mimořádná šťáva." Šťáva sice přímo nevznikla, ale s charakteristikou chuti musím souhlasit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 563 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí na pepři

  • juri1981 juri1981

    :yes::-) Dneska vyzkoušeno, hovězí nebylo, tak jsem to dělal z krkovice a taky dobrý. +5:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Přidávám bod a foto. U nás musí být šťáva, takže více šťávy a verze s rýží;-). No a šťávu jsem scedila;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Romario:Děkuji za vyzkoušení a následný bodík...:-)

    Odpovědět

  • Romario Romario

    Výborný včerejší oběd. Jen jsem přidala ještě trochu vývarů, aby byl ještě sůsek na rýži. Skvělé +12bodík. :yes::-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ten čas přípravy mě úplně odrovnal:-Oale v závěru to musí být vynikající bašta;-)+9:-p:yes:

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Souhlasím s tím, že se realizace moc povedla ;-):-p:yes::-!

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Když jsem viděla tuto fotku na tento recept,hned jsem si řekla,že je to asi od Eliza a taky jo,bezva recept:yes:;-):-K

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji, i když nejsem autor, jen realizátor. Potvrzuji, dobrůtka...;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    :-*:-p:yes:...+1 Krásný receptík, který zaslouží bodík. Hovězí maso máme moc rádi a ještě k tomu na pepři:-*

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí na pepři hovězí maso na pepři hovězí plátky na pepři hovězí na pepři recept recepty na hovězí maso na pepři hovězí váleček hovězí váleček recept hovězí váleček recepty hovězí plátek na pepři hovezi falesna svickova recept recept na hovězí maso na pepři maso na pepri recept hovezi na pepri hovězí na pepři recept na hovězí na pepři na pepři hovězí na zeleném pepři recepty hovězí na pepri hovezinapepri hovězí v pepři

Zapomněl/a jsem heslo