

Hovězí na pepři
Suroviny 4 porce
- 600 g hovězího válečku - falešná svíčková
- 6 cibulí
- 150 ml oleje
- 3 lžičky soli
- 1,5 lžíce černého mletého pepře
Postup přípravy receptu
Maso odblaníme, osolíme víc, než jsme zvyklí a obalíme v pepři. Sůl i pepř do masa dobře vmasírujeme.
V kastrolu rozehřejeme olej a maso prudce opečeme ze všech stran dohněda. Teplotu snížíme na minimum, přidáme celé oloupané cibule, přiklopíme pokličkou a dusíme v oleji 2-3 hodiny doměkka. Nepodléváme, ale maso pravidelně obracíme, v první půlhodince ho kontrolujeme po deseti minutách, následně maso i cibule pustí šťávu, takže kontrola stačí po 20-30 minutách.
V závěru dušení, kdy se šťáva zredukuje, opět kontrolujeme a obracíme častěji.
Hotové maso krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory nebo kaší. Na přílohu navrstvíme porci dušené cibule.
Poznámka od kuchařky
Recept pochází z www.labužník a jeho autorem je pan Miloš Peroutka. Popsala jsem ho vlastními slovy tak, jak jsem ho připravovala, ale dovolím si citovat autora: "Maso není ostré - pepř se spojil s cibulí a vznikla mimořádná šťáva." Šťáva sice přímo nevznikla, ale s charakteristikou chuti musím souhlasit.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí na pepři
-
Dneska vyzkoušeno, hovězí nebylo, tak jsem to dělal z krkovice a taky dobrý. +5
-
Přidávám bod a foto. U nás musí být šťáva, takže více šťávy a verze s rýží
. No a šťávu jsem scedila
-
Romario:Děkuji za vyzkoušení a následný bodík...
-
Výborný včerejší oběd. Jen jsem přidala ještě trochu vývarů, aby byl ještě sůsek na rýži. Skvělé +12bodík.
-
Ten čas přípravy mě úplně odrovnal
ale v závěru to musí být vynikající bašta
+9
-
Souhlasím s tím, že se realizace moc povedla
-
Když jsem viděla tuto fotku na tento recept,hned jsem si řekla,že je to asi od Eliza a taky jo,bezva recept
-
+6
-
Děkuji, i když nejsem autor, jen realizátor. Potvrzuji, dobrůtka...
-
...+1 Krásný receptík, který zaslouží bodík. Hovězí maso máme moc rádi a ještě k tomu na pepři