Kuřecí roláda Wellington

Jana Hamzova Kuchařka: Jana Hamzova

Doba přípravy: 120 6 porcí Drůbeží maso 17 názorů

Suroviny

1 kuře 1600 g
2-3 lžíce plnotučné hořčice
20-30 dkg anglické slaniny
4 vejce
1 konzerva sterilovaných žampionu (180g)
2 lžíce másla
1/2 červené papriky (proužky)
sůl
pepř
koření na pečené kuře
1 plát listového těsta
1 vejce na potření rolády
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tento recept je u nás velice oblíben, hodí se jako oběd a zároveň i večer za studena k posezení s vínem :-) Než začneme, musíme si vykostit kuře. Je to trochu pracnější, ale výsledek stojí za to. Mnoho rolád je z kuřecích prsou a ty jsou dost suchá. Vykostěné kuře se hodí mnohem víc, roláda je pak šťavnatější.

  2. Jdeme na to. Odřízneme křídla, kuře položíme na podložku prsy nahoru, menším nožem nařízneme kůži mezi prsy a pomalu oddělujeme (seškrabujeme) maso od kosti. Úplně obnaženou kost opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Stehna vykosťujeme až nakonec.

  3. Vykostěné kuře položíme kůži na prkénko a rozklepeme na větší plát asi 1 cm vysoký. Osolíme, opepříme, posypeme kořením na pečené kuře, potřeme hořčicí a poklademe anglickou slaninou.

  4. Vajíčka umícháme na másle a rozetřeme na anglickou slaninu. Posypeme žampiony a na okraj rolády položíme proužky paprik. Roládu zavineme, osolíme, okořeníme a převážeme nití. Já roládu ještě zabalím do alobalu a peču 1 hod na 200 °C.

  5. Po hodině roládu vybalím z alobalu, výpek sliji do kastrolku přidám 2 dcl vody a zahustím 1 lžíci solamylu.

  6. Roládu dám ještě na 10 min pod gril, aby se upekla kůžička. No a na závěr sundám nitě, zabalím do vyváleného listového těsta, potřu vajíčkem a šup na 13 min do trouby.

    Podáváme s rýži, brambory, mandlové krokety - odkaz na ně viz Poznámka. Hodí se prakticky vše.

Poznámka

Odkaz na Mandlové krokety:

http://www.toprecepty.cz/recept/42122-mandlove-kro...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 680 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí roláda Wellington

  • MajaV MajaV

    Vypadá pěkně:yes:

    Odpovědět

  • Jana Hamzova Jana Hamzova(autorka receptu)

    chocolate: nikdo není dokonalý :-8, ale zkusit se má všechno. No a když to nepůjde, zvolíme variantu B a to jsou kuřecí prsa nebo stehna :-K:-K
    Já ji vždy beru na nějakou společ. akci a má velký úspěch ;-);-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Jana Hamzova:Mas pravdu, zvladlo to i nemehlo jako ja;-), navic eventualni proriznuti se da prekryt kouskem masa z prsou a slaninou.
    Je to velmi vdecny recept a nasyti se cela rodina.

    Odpovědět

  • Jana Hamzova Jana Hamzova(autorka receptu)

    Určitě záleží na možnostech, já dělám z kuřete protože je to i levnější. Kuře vyjde tak na 100 Kč kdežto prsa (a na tu roládu jich potřebuji aspoň 5 až 6 ks) vyjdou min.na 200 Kč, plus další suroviny. Myslím že když si to vykostění zkusíte, zvládnete to taky:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    cecilka: Jak psal Jaroušek, většinou je mívají bez kůže a ta roláda někdy je s kůží dobrá (my nemusíme):-). Je možné koupit horní dílky stehen a ta jdou vykostit dost dobře, je to jen jedna kost a kůže zůstane. Stejně se to speče dohromady;-)

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Hosta, ďakujem za skvelý nápad na kuraciu roládu iba zo stehien. Už vykostené majú aj u nás. Som na tom podobne ako Jarda K., videla a čítala som miliǒn receptov akp na to, no moje pokusy dopadli vždy katastrofálne.

    Odpovědět

  • Jana Hamzova Jana Hamzova(autorka receptu)

    jarda Kadic: každý vynikáme v něčem jiném ;-) a otom to asi je. Když to kuře umím vykostit, nebudu přece kupovat stehna :-))Je mnoho odkazů jak vykostit kuře a jak říkáte, někdy to nejde. Já bych se nikdy nepouštěla do něčeho co mi nejde, jednou a dost. To co vy popisujete s vykostěním kuřete, mám ja s piškotovou roládou :-D pekla jsem ji asi třikrát v životě a prostě ne a ne ji zamotat a dodělat. Naposledy to dopadlo tak, že jsme museli malovat kuchyň, poněvadž jsem to v té utěrce chytla za čtyři rohy a praskla o zem :-S Výsledek byl, že marmeláda byla na stropě a všude okolo. Takže místo roládky ke kávě jsem ukízela celé dopoledne ...a proto už to nebudu zkoušet :-8:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    jarda Kadic: Jardo, ty Mandlové krokety tam asi dala sama autorka, protože to je její recept a u tohoto receptu píše, že je podávala jako přílohu. Je fakt, že by bylo lepší, kdyby na ty krokety dala odkaz přímo do receptu, než do podobných. Dala jsem jí to tam a ty krokety vymazávám z podobných.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    A moc by mě zajímalo,kdo sem dal ty “podobné“, podobné je to jen v tom že je to maso:no:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    hosta: no.........vidíš,a to musím být na světě takhle dlouho,a stejně na to nepřijít:yes::yes::yes::-)) ale nevím, nevím....stehenni řízky už kupuju vykostěné;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Vyborny navod na vykosteni kurete je tu od vybusne a zizaly.Verte, ze pokud jsem to zvladla ja, zvladne to kazdy:-D.
    http://www.toprecepty.cz/recept/37863-vykostovani-...
    http://www.toprecepty.cz/recept/1899-vykostovani-k...

    Odpovědět

  • hosta hosta

    jarda Kadic::-D:-D no a proto pokud potřebuju roládu, rozložím vedle sebe na mikroten stehenní řízky pokud možno s kůží (vykostit samostatná kuřecí horní stehna není tak životu nebezpečné;-)) protože tvůj kamarád má boží pravdu:-D:-D

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Já se přiznám,že jsem shlédl spoustu videí,jak vykostit kuře.A vždy to dopadlo tak,že místo rolády se nakonec dělaly kuřecí nudličky.A asi dvakrát mohla být roláda z Jarouše,který místo kuřete málem vykostil sebe.Dodnes na to mám důkaz ve formě jizvy, cca 3 cm na pravé dlani.(jsem levák);-) A můj dobrý kamarád, který vařil v Praze v několika hotelech,po jedné instruktáži pouze prohodil :“ Je to marný,je to marný“.:-O jsem třeba geňa na knedlíky, kamarád říká,že za bramborové bych si zasloužil Michelinskou hvězdu,ale nechtějte na mně vykostit kurča.;-)

    Odpovědět

  • NADEI NADEI

    :yes: + bodík ;-) kuře si vykosťuji sama ,prsa seříznu a rozložím na hřbet ,roláda z celého kuřete je vynikající :-p příště určitě vyzkouším tento rcp.:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Vypadá to moc dobře!!:yes:+

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kuřecí roláda z celého kuřete jak vykostit kuře na roládu kuřecí roláda kuřecí roláda v alobalu vykoštění kuřete na roládu roláda z vykoštěného kuřete vykostění kuřete na roládu video jak vykostit celé kuře kuřecí roládky kuřecí roláda recept kuřecí roláda z vykoštěného kuřete kure welington kureci welington kuřecí roláda za studena kuřecí roláda pečená v alobalu vykostění kuřete video kuřecí prsa wellington roláda s kuřete roláda z celého kuřete kuřecí roláda-video