Topinka na způsob Wellington

medanek Kuchařka: medanek

Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

4 konce vepřové panenky
4 plátky anglické slaniny
6 žampionů
4 hrstě listového špenátu
4 krajíce chleba
olej
kousek másla
sůl
pepř
1 stroužek česneku
salát little gem
Dále:
zelenina na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nasekáme na drobno, špenát umyjeme, zbavíme tvrdých stonků, necháme oschnout a párkrát překrojíme.

  2. Na kousku másla podusíme tak 2-3 minuty žampiony, aby se zbavily vody a přendáme na talíř.
    Na tu samou pánev přidáme opět kousek másla a krátce podusíme špenát, který také dáme stranou.

  3. Nakonec zprudka opečeme nasolené a opepřené konce panenky z obou stran, až jsou měkké a zlaté.
    Necháme je odpočinout a mezitím osmažíme topinky do zlata.

  4. Topinky lehce potřeme česnekem, obložíme listy salátu, a poklademe žampiony, panenkou nakrájenou na plátky, špenátem a slaninou.

  5. Servírujeme se zeleninou.

Poznámka

Tato topinka vznikla v den, kdy jsem dělala panenku Wellington a měla jsem od všeho zbytky. A musím říct, že s tou topinkou to bylo výborné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 159 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Topinka na způsob Wellington

  • Eja57 Eja57

    Veronika.Hrozna: Verčo, kukni na to, spíš na tu druhou fotku - ten salát udělá takovou jako mističku, aby to všechno nepadalo okolo, si myslím....a dovedu si tam to "křupnutí" ledového salátu docela představit...

    Ještě k diskuzi o zelenině - já MÁM RÁDA syrovou neochucenou zeleninu v jakémkoli množství, ale na talíři s jídlem mi prostě nesedí a vadí ( nepočítám bylinky, guláš posypaný kroužky cibule, sedmikrásky a jiné jedlé kvítí...)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: .Taky si dáváte salát na topinku?:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    <3 Mňam, vypadá to skvěle, zelenina kolem mi u tohoto jídla nevadí. Ale název považuju za zavádějící.

    Odpovědět

  • casino casino

    "Topinka na způsob Wellington"
    Tůhle jsem smažil kus krávy v trojobalu...
    Zbylo hafo vajíčkové komponenty...
    Později byl usmažen vaječný řízek a podáván na topince...
    No, když to příště nazvu "Topinka na způsob židovského řízku", tak mě mančaft požene hovězím krokem, že :-D
    ***
    V máločem se neshodnu se Zdendou P., ale syrová zelenina na talíři mě neirituje :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Eja57: :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Eja57: já mám ráda zeleninu i neochucenou, takže nakrájenou zeleninu jim úplně bez problémů a ráda

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Veronika.Hrozna: :-D:-D:-D:-D připomínáš mi moji kamarádku, která při debatách o jídle má hlavní heslo "zelený je jedovatý, chci hlavně mafooooo, hooodně masa"

    Jejda, my to plevelíme pod receptem....ale já pořád chválím, že bych si dala...mňam...

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Eja57:Asi jsem moc konzervativní, ale na topinku bych si salát nedala! Topinky v mé mysli, jsou velmi silně spojeny, ba přímo slepeny s horou vychuceného tatarského bifteku , ohne Salat. :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Veronika.Hrozna: No, ona formulace "servírujeme se zeleninou" ve mně vzbuzuje "nemusíš ji jíst"...prostě hezký barevný talíř....
    Tady mne to nějak netrklo, ale obecně když vidím na talíři nakrájenou neochucenou zeleninu "pro efekt" - typicky plátky salátové okurky u řízku s bramborem :-(( - tak to nechápu. Buď se k pokrmu zelenina hodí, pak připravím trochu vhodného salátu a dám třeba i na talíř, nebo do misky vedle...nebo se nehodí a pak ji tam necpu..."zeleninové oblohy":no:

    Koukám, že Casino brble kvůli názvu, Ty kvůli paprikám na talíři, já bych tady nebrblala a kdyby to šlo, tak si to vyloupnu z noťasu a hned sež....ru :-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Proč podáváme se zeleninou ? Už tam je špenát, houby, listí a dokonce i česnek. A masíčko je tenounké......;-(;-(;-(

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: dovolila bych si tak napůl nesouhlasit...jistě, název je trochu protimluv, topinku nebalíme do listového těsta, to má ctěné Casino pravdu, ale když Wellington svlékneme a nakrájíme a dáme na topinku..."Nahatý Wellington"...."Wellington bez košilky"...:-D
    Ale - oni nemají pocit, že to bude moc dobré a ještě to na fotce krásně vypadá ???:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    "Topinka na způsob Wellington"
    No, tady si fakt každý může rcp nazvat jak mu libo, že 8-(

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    No tak to je :yes::yes::yes: :-K
    Já mám panenku připravenou jako "roastbeef" ráda - na rozdíl od hovězího na hranici medium a well done, i na studené mísy natenko nakrájenou, ale tohle je geniální. Jen při "odpočinku" zatahuji hodně napevno do alobalu...

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo