Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 001 kJ / 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,77 g |
Tuky | 37,59 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 366 mg |
Sodík | 2,10 g |
Sůl | 5,21 g |
Sacharidy | 4,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova.
Krok 2: Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, po chvili česnek a vhodíme špenátové listy. Necháme zavadnout a osolíme.
Krok 3: Trochu nivy si nahrubo nastrouháme, dáme do kloboučků a zbytek kloboučků vyplníme špenátem, upěchujeme.
Krok 4: Z listového těsta si vyválíme tenký plát, vykrojíme dvě kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé dvě ještě o něco větší, abychom jím klobouky překryli a mohli kolem upevnit.
Krok 5: Kolečko pod klobouk si přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na něj klobouček špenátem dolů a na klobouk shora dáme ještě plátek sýru.
Krok 6: Druhé kolečko také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme klobouk, urovnáme a dole vidličkou oba okraje spojíme.
Krok 7: Celé pomažeme vejcem a posypeme tymiánem.
Krok 8: Vložíme do trouby rozpálené na 180 - 200C a pečeme dozlatova.
Zveřejněno 28. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampiony " Wellington"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVxp
Moje poznámka
Žampiony " Wellington"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVxp
Nejnovější recepty
Koňaková bábovka II
Přidáno před 5 hodinami
Oblíbený salát I
Přidáno před 5 hodinami
Zelňačka s klobásou I
Přidáno před 5 hodinami
Rilletes
Přidáno před 5 hodinami
Masové koule plněné kapustičkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí paličky v bramborovém kabátku
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Fidel Castro snídal křepelčí vejce a tak miloval mléko, že nechal pro své potřeby vyšlechtit krávu s nadprůměrnou dojivostí
Kávové řezy jsou vynikajícím moučníkem nejen ke kávě. Využijte silnou kávu bez lógru a nechte rozetřený krém vychladit
Játrová rýže jako vynikající zavářka do polévky: Mini alternativa knedlíčků je snazší na přípravu, hlavní je směs pořádně ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké okurky
Tonja před 2 hodinami
Kuře na celeru
radrom před 2 hodinami
Kachna bez práce
Joey1 před 3 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Petule123 před 5 hodinami
Indická polévka s červenou čočkou
ma.cinkova před 5 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
Panova před 6 hodinami
Bulgurové placky s lilkem (kibbeh)
Antonausprag před 9 hodinami
Žebírka na medu
moury7 před 9 hodinami
Francouzské brambory
Hahan před 10 hodinami
Tématické fráze:
žampion,
hnědé žampiony recepty,
hnědé žampiony,
žampiony nejlepší recept,
žampion hnědý,
hnědé žampiony recept,
velinktn,
co jsou hnědé žampiony,
panenka wellington se špenátem,
žampiony hnědé,
hnědý žampion,
panenka velinktn,
velké žampiony,
vepřová panenka velington,
žampion hnědý recept,
veprova panenka velinktn,
nejlepší recepty z žampionů,
žampiony welington,
žampiony recepty,
zampiony recept
Suroviny:
žampióny,
špenát baby,
sýr niva,
cibule šalotka,
česnek,
tymián čerstvý,
těsto listové,
vejce,
sůl,
olej
Komentáře (35)