

Žampiony " Wellington"
Suroviny
- Na dva kousky potřebujete:
- 2 žampiony (velké, s širokou hlavou, nejlépe Portobello)
- 2 hrsti čerstvého baby špenátu
- cca 100 g nivy
- 1 šalotka (nebo malá cibulka)
- 1 stroužek česneku
- čerstvý tymián
- listové těsto
- 1 vejce (na potření)
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
Z žampionů odstarníme nožičky, případně klobouky oloupeme. Osolíme a opečeme na pánvi s olejem pěkně dozlatova.
Vyjmeme a na stejnou pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, po chvili česnek a vhodíme špenátové listy. Necháme zavadnout a osolíme.
Trochu nivy si nahrubo nastrouháme, dáme do kloboučků a zbytek kloboučků vyplníme špenátem, upěchujeme.
Z listového těsta si vyválíme tenký plát, vykrojíme dvě kolečka o trochu větší než klobouky hub a druhé dvě ještě o něco větší, abychom jím klobouky překryli a mohli kolem upevnit.
Kolečko pod klobouk si přeneseme na papír, potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na něj klobouček špenátem dolů a na klobouk shora dáme ještě plátek sýru.
Druhé kolečko také pomažeme vejcem a pomazanou stranou překryjeme klobouk, urovnáme a dole vidličkou oba okraje spojíme.
Celé pomažeme vejcem a posypeme tymiánem.
Vložíme do trouby rozpálené na 180 - 200C a pečeme dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Je to opravdu úžasná dobrota a dám ruku do ohně za to, že i zapřísáhlý masožravec si tuhle vegetariánskou dobroutu dá s velkou chutí. :-)
Samozřejmě druhům náplní se meze nekladou.
Apetit 10/2012
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žampiony " Wellington"
-
Kdybych mela moznost, tak dam vice, nez jeden bod.
Urcite vyzkousim....
-
No vyzkoušíme a sníme super :)) rychlé a chutné to hje skvělá kombinace :)))
díky a ukládám .))
-
-
už ten název vypadá dobře
-
No tak to bych si s chutí dala, je to moc super receptík Andrejko, ostatně jako vždy od Tebe. Krásně nafoceno prostě jednička s hvězdičkou
. + 28 bodík posílám moc ráda
-
Lucasinka:Lucinko díky, máš to moc hezké
-
Tak jsem si dovolila pridat dve fotecky. Brzy zopakujeme
-
Tak to je něco...
-
Dnes jsem delala a musim rict, ze je to vyborne. Jen jsem zapomela na tymian a podavala jsem se salatem z rukoly, hraskovych lusku a limetky. Uzasny lehky obed - mohu jen doporucit
-
Pěkný receptík, dnes jsem plnila houby, ale toto je prima vychytávka
-
mysulka:Leni díky
-
nádhera
-
Moc vám všem děkuji za milé komentáře
, jsem moc ráda, že se recept líbí a určitě někdo vyzkoušejte, je to dobrota
-
Děvčata, vy mě máte na svědomí
-
Tak to je luxus...a to jsem myslela, že už nejde nic vymyslet
...přidávám se k Alexiss.....bodík bez vyzkoušení
...zkouška bude ještě tento týden