Jarní vaječné pohoštění
Toto pohoštění vypadá krásně na pohled, dobře chutná a navíc ho připravíme velmi snadno. Stačí uvařit vejce natvrdo, žloutek se sýry, majonézou a máslem vyšlehat do pěny a ozdobit pažitkou a kouskem uzeného lososa.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 868 kJ / 1 642 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,48 g |
Tuky | 128,66 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,85 g |
Sodík | 2,27 g |
Sůl | 5,44 g |
Sacharidy | 14,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo tak, že je vkládáme do studené vody, kterou rychle přivedeme k varu a od doby, kdy voda začne vřít, počítáme 8-9 minut.
Krok 2: Jakmile jsou vejce uvařená, vodu slijeme a rychle je zchladíme ve studené vodě, kterou párkrát vyměníme.
Krok 3: Poté je oloupeme a opláchneme krátce studenou vodou, aby na nich neulpěly žádné skořápky.
Krok 4: Vychladlá vejce překrojíme podélně přesně napůl a z obou půlek vyjmeme žloutky, které odložíme do misky.
Krok 5: Ke žloutkům přidáme všechny uvedené suroviny, kromě lososa a pažitky a metlami ručního mixéru našleháme do pěny. Dochutíme a naplníme zdobičku.
Krok 6: Do každé půlky vejce nastříkáme krém, posypeme pažitkou a ozdobíme kouskem lososa.
Zveřejněno 17. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní vaječné pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz7p
Moje poznámka
Jarní vaječné pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz7p
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 35 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 45 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 46 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Suroviny:
vejce,
sýr,
sýr smetanový,
máslo,
majonéza,
losos,
pažitka,
sůl,
pepř bílý mletý
Komentáře (33)
recept se mi libi
Provizi ráda oželím, těší mne že jsem, byť neplánovaně, třeba pomohla dobré věci
No, také mi to na obrázku přišlo jako porculán...