Fíky jako slavnostní předkrm nebo pohoštění
Dříve byly u nás fíky spíše exotickým, a tedy velmi svátečním ovocem. Dnes je však už můžeme pěstovat i na našich zahradách a z jejich sladkých plodů si připravit dokonalé předkrmy. Se sýrem, medem, šunkou a ořechy je naprostou explozí chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé fíky dobře omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Od stopky nakrojíme do X, ale pozor - nesmíme dokrojit.
Krok 2: Kolečka sýru rozpůlíme nebo nakrájíme na menší kousky a vložíme do fíků.
Krok 3: Jádra ořechů nasekáme nahrubo a posypeme jimi sýr. Pomocí malé lžičky pak zakapeme medem.
Krok 4: Přidáme na každý fík plátek dobré uzené šunky a ozdobíme zelenou natí. Se stejnými surovinami můžeme udělat i jednohubky, jen potřebujeme navíc pečivo.
Zveřejněno 19. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fíky jako slavnostní předkrm nebo pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkOwN
Moje poznámka
Fíky jako slavnostní předkrm nebo pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkOwN
Nejnovější recepty
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Linecké pro zamilované
Přidáno před 21 hodinami
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno před 21 hodinami
Slaný koláč s hráškem
Přidáno před 21 hodinami
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno před 22 hodinami
Utopenci pro zamilované
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Bavorské Apfelkücherl aneb Smažené jablečné kroužky: Masopustní specialita voní skořicí a hotová je raz dva
Adolf Hitler jedl maso jen výjimečně a údajně měl v plánu po vítězství ve válce proměnit Němce ve vegetariánský národ
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Majka-pamas před 1 hodinou
Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem
Danulka52 před 2 hodinami
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
wimra před 2 hodinami
Šunkofleky II
Jan Nemec před 2 hodinami
Zapékané těstoviny s tuňákem
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Zapékané brambory s tvarůžky a kuřecími játry
skopek před 5 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
lunav1 před 6 hodinami
Dušená mrkev
lunav1 před 6 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
lunav1 před 6 hodinami
Vepřové kostky na kmíně a mrkvi
tara23 před 6 hodinami
Suroviny:
fíky,
sýr kozí,
ořechy vlašské,
med tekutý,
petrželka zelená
Komentáře (4)