Fíky jako slavnostní předkrm nebo pohoštění
Dříve byly u nás fíky spíše exotickým, a tedy velmi svátečním ovocem. Dnes je však už můžeme pěstovat i na našich zahradách a z jejich sladkých plodů si připravit dokonalé předkrmy. Se sýrem, medem, šunkou a ořechy je naprostou explozí chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé fíky dobře omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Od stopky nakrojíme do X, ale pozor - nesmíme dokrojit.
Krok 2: Kolečka sýru rozpůlíme nebo nakrájíme na menší kousky a vložíme do fíků.
Krok 3: Jádra ořechů nasekáme nahrubo a posypeme jimi sýr. Pomocí malé lžičky pak zakapeme medem.
Krok 4: Přidáme na každý fík plátek dobré uzené šunky a ozdobíme zelenou natí. Se stejnými surovinami můžeme udělat i jednohubky, jen potřebujeme navíc pečivo.
Zveřejněno 19. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fíky jako slavnostní předkrm nebo pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkOwN
Moje poznámka
Fíky jako slavnostní předkrm nebo pohoštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkOwN
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 6 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 7 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 8 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 9 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 9 hodinami
Maková náplň
mismi před 9 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 11 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 12 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 12 hodinami
Suroviny:
fíky,
sýr kozí,
ořechy vlašské,
med tekutý,
petrželka zelená
Komentáře (5)