Křehké polštářky z listového těsta

Moučníky Ostatní Doba přípravy: 30 minut 8 názorů

Moučníky Ostatní Doba přípravy: 30 minut 8 názorů

Suroviny 15 porcí

1 kupované listové těsto
(na pečícím papíru)
mléko na potření
Náplň:
1 puding Dr. Oetker za studena
zde s kokosovou příchutí
300 ml studeného mléka
1 smetana na šlehání 33%
1 PL moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozvineme a rozkrájíme ho na 15 ks. Potřeme mlékem a dáme do trouby na 200 °C upéci, po vložení snížíme teplotu na 180 °C. Vše je dobře upečené, pokud poklepem slyšíte dutý zvuk.

  2. Po vychladnutí jednotlivé kousky rozřežeme tak, že hranou ho postavíme do dlaně a rozřízneme ho směrem dolů nožem pilkou.

  3. Puding připravíme dle návodu na obalu, smetanu ušleháme a poté ji zamícháme do pudingu. Krém naplníme do sáčku nebo zdobičky a jednotlivé kousky jím naplníme po celé ploše. Poté vše pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Rychlejší moučník, než tento, jsem snad ještě nepekla. Inspirací mi byl tento recept: https://woman.tiscali.cz/2020/08/rychle-a-krehouck...

Vřele doporučuji, křehké listové těsto s jemnou, nadýchanou náplní vás určitě osloví.

Nechtělo se mi hledat pravítko, tak jsem krájela od oka a focení také žádná hitparáda, mladí už byli na zahradě, když jsem cukrovala :-) Ale všichni chválili, takže doporučuje celá naše "Kelly Family" :-)

Nakrájené tvary vůbec nemusíte oddělovat od sebe, pečením se těsto zmenší a výsledek je takový, jaký vidíte na druhé fotografii.

Pekla jsem opět a tentokráte jsem tvar, který je na fotce, ještě překrojila. Doporučuji. Vzniknou obdélníčky, dobře se plní a lépe se i konzumují.

Komentáře k receptu Křehké polštářky z listového těsta

  • medanek medanek

    Vypadá to moc chutně,určitě vyzkouším :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM

    Mňam <3 :-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Bezva..:yes::yes:

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    yanull: :-D Když sníst, tak sníst. Mám se s kým rozdělit, sama bych to nesnědla, k mladým je to 2 stanice MHD. A hned bude po Nerudovských starostech "Kam s ním"! :-D;-):-D :-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    MamlajdaD: Ta chuť bude určitě uspokojena hravě, jen nedoporučuji nechávat do druhého dne, protože těsto zvlhne a už to není ono. Je určeno k přímé spotřebě, ale je to tak dobré, že to mizí jedna dvě, jeden kousek byl ponechán do druhého dne jako testovací vzorek ;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    Kucina: To je pravda, proto jsem ji vyzkoušela a v případě potřeby se k ní ráda vrátím ;-):-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    S tím šlehačkovým pudinkem to bude určitě dobrota! :yes:;-)<3 Brzy zkusím, (až na to listové těsto mám všechno - včetně chuti) :-D

    Odpovědět

  • Kucina Kucina

    Takováto rychlovka se hodí vzdy::-

    Odpovědět