Smažené tresčí filety

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 35-40 minut 4 porce Ryby 1 názor

Suroviny

4 ks filetů tresky
1 vejce
2 PL mléka
hladká mouka
italská strouhanka
1/2 citrónu a limetky - nakrájené na půlměsíčky
sůl
mletý pepř čtyř barev
citrónová šťáva  
rostlinný olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Porce tresky omyjeme, dobře osušíme, z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme citrónem.

  2. V hlubší misce ušleháme mléko a vejce, poté rybí maso obalíme v mouce, vajíčkové směsi a strouhance. Zvolna z obou stran osmažíme na oleji. 

  3. Podávala jsem s jemným bramborovým salátem, obložíme citronovými a limetkovými proužky (pokud by si někdo přál maso dále pokapat) a coleslaw salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Smažené tresčí filety

  • Eja57 Eja57

    Líbí se mi servírování:yes:
    Italskou strouhankou je asi myšlena kukuřičná strouhanka....

    Odpovědět

Tématické fráze: smazene filety z tresky smažený filet z tresky recept na smažený filet z tresky smažené filety s z tresky

Zapomněl/a jsem heslo