Domácí bagetky

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny 4 porce

550 g hladké mouky
1/2 kostky čerstvého droždí
2 a 1/2 lžičky soli
300 ml vlažné vody
40 g másla
1 lžíce cukru krystal

Postup přípravy receptu

  1. Mouku přesejte do mísy a promíchejte se solí. Nesnažte se tento krok vynechat, těsto bude kynout mnohem lépe.

  2. V jiné misce smíchejte rozdrobené kvasnice, cukr a jednu lžíci mouky s vlažnou vodou. Důkladně prošlehejte metličkou. Nechejte 15 minut na teplém místě.

  3. Do robotu nasypejte mouku se solí, přidejte hotový kvásek a změklé máslo. Nechejte propracovat těsto. Doba mísení v robotu by měla být alespoň 15 minut. Hotové těsto nebude lepit.

  4. Dejte pod utěrku a nechejte hodinu kynout. Jednou promíchejte asi po půl hodině. Kdo spěchá, může kynutí urychlit v troubě na 35 °C. Pod utěrkou v teplé troubě těsto nakyne za 30 minut.

  5. Hotové rozdělíme na 4 bochánky. Rozválíme nebo roztáhneme na placku a stočíme.

  6. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, dvě vedle sebe.
    Plechy přikryjeme utěrkou a necháme bagety 20 minut kynout.

  7. Před pečením nařízneme asi 4 řezy (přes šířku bagety) rovnoměrně po celé délce a potřeme vodou. Pečeme oba plechy najednou na horkovzduch na 220 °C asi 20 až 30 minut.

Komentáře k receptu Domácí bagetky

K receptu nejsou žádné komentáře.