Ryžogalo-falešné bez mléka, rýžová kaše

Dietní recepty Ostatní Doba přípravy: 1 h 20 min 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Dietní recepty Ostatní Doba přípravy: 1 h 20 min 0 názorů

Suroviny 1-2 porce

110 g dlouhozrnné bílé rýže
700 ml vody
sůl
1 KL šmolcu (schmalz, ghee, ghí, přepuštěné máslo)
Volitelně:
cukr
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Vyprat rýži. V malé sklenici se šroubovacím víčkem (asi 400 ml) zalít vodou, aby zůstala mezera k utaženému víčku. Protřásat a otáčet (3-6x) dokola. Vyprat 2x v nové vodě.
    Rýži je možné i namočit předem na 10-12 hodin, není to nutné.

  2. Propláchnutou rýži nasypat do vody, nejlépe do hrnce se silnostěnným dnem. Středním teplem přivést k varu. Po začátku varu osolit, promíchat.

  3. Od začátku nového varu vařit na velmi mírném teplu 20 minut.
    Do 10 minut lze protřásat hrnec. Po desáté minutě je možné kaši míchat, ale není nutné míchat neustále.

  4. Po uvaření přidat šmolc, volitelně cukr a skořici. Promíchat.
    Uvedené množství lze nalít na hluboký talíř, kaše drží pohromadě, tvoří kopeček.

Poznámka od kuchařky

Pro změnu od samotné rýže. Výhodou je dostatečné množství vody.

Komentáře k receptu Ryžogalo-falešné bez mléka, rýžová kaše

K receptu nejsou žádné komentáře.