Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

A je to tady. Polovina května už je za námi, počasí nám přeje, svetry a bundy pod kterými jsme mohli schovávat své oblejší křivky, zůstaly ve skříni a spousta z nás se pustila do hubnutí. Jak to do plavek stihnout?

Hubněte s kamarádkou

Nejlepší je shazovat kila společně s nějakou kamarádkou, nebo třeba s partnerem. Vzájemná podpora je totiž v případě hubnutí k nezaplacení. Pokud ale nemáte ve svém okolí nikoho, kdo by se do toho s vámi s nadšením pustil, poohlédněte se například po internetových fórech, nebo facebookových skupinách, a zkuste se přidat i ke zcela cizím lidem, kteří řeší naprosto stejný problém jako vy – být štíhlejší a zdravější.

Začněte ještě dnes

Začali jste uvažovat o tom, že zhubnete? Vrhněte se do toho s plnou vervou hned a neodkládejte začátek svého snažení „až na zítřek“. Nyní je ta nejlepší chvíle. Pokud si nevěříte, obraťte se na odborníky, nebo se pusťte například do osvědčené proteinové diety, díky které rychle uvidíte výsledky a získáte obrovskou motivaci. MUDr. Tůmová, odborná garantka KetoDiet, která má s redukcí hmotnosti u obézních dlouholeté zkušenosti, k tomu dodává: „KetoDiet vám může pomoci celý proces změny k zdravějšímu životnímu stylu nastartovat. Vhodná je především pro lidi trpící nadváhou, obezitou, vysokou hladinou cholesterolu a triacylglycerolů, či vysokým tlakem. Jídla jsou přesně vyvážená k nastolení hubnutí a jednoduchá na přípravu, kterou zvládne opravdu každý.“

Změňte svůj jídelníček z gruntu

Příčinou nadváhy špatné jídlo, jeho skladba a nebo objem, který dokážete sníst. Napište si naprosto upřímně všechna jídla a nápoje, které za den, nebo týden konzumujete a zkuste své nesprávné návyky jak se říká „narovnat“.

Dopřejte si především zeleninu, kvalitní maso, ryby, nebo mléčné výrobky, omezte ovoce, 100% džusy a rozhodně všechny sladkosti, fastfoodové bomby a podobné nepřístojnosti. Svůj jídelníček můžete doplnit i speciálními vyváženými proteinovými jídly a nápoji s nízkým obsahem cukrů, které jsou k hubnutí uzpůsobené.

Dodržujte pravidla

Ať už budete hubnout s ketodietou, nebo pomocí běžné úpravy jídelníčku, vždy je potřeba dodržovat jasná pravidla a neustupovat ze svých předsevzetí. Jezte pravidelně, dodržujte pitný režim, choďte cvičit, jezděte na kole .. dělejte jednoduše vše pro to, aby se vaše hubnutí nezastavilo.  Proto, aby se vám pravidla snáz dodržovala, pište si všechny své plánované aktivity do diáře a nerušte je. Nezapomínejte, že jsou pro vás a vaše zdraví důležité.

Buďte pozitivně naladění

„Pozitivní přístup k věci výrazně ovlivňuje i konečný výsledek. Pokud si ale budu říkat, že na mě to nikdy nebude fungovat, že se mi to nikdy stejně nepodaří, je pravděpodobné, že to tak i dopadne. Může se zdát, že není ideální začínat se zásadní změnou životosprávy v období velké stresové zátěže. Pokud se mi ale podaří změnit stravovací návyky, budu se cítit fyzicky i psychicky lépe“, říká MUDr. Ivana Tůmová.

Komentáře

PavlinaOVA

3. 6. 2019 08:50

Ráda bych doporučila dva články, které mi pomohly se nastarovat do léta. Možná to také pomůže, jako to pomohlo mě. 1. díl - vyzivovykonzultant.cz/jak-se-pripravit-na-plavkovou-1-cast/ a druhý díl článku: vyzivovykonzultant.cz/60-denni-vyzva-do-plavek-2-cast/

Danča

28. 10. 2016 14:43

Mám hrozně moc dobrou zkušenost s výrobky od Eurona by Cerny - jsou fakt úplně senzační. www.topkatalogy.cz a www.r-club.webnode.cz

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více