Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený dort s jogurtem a jahodami

Nepečené dorty jsou velmi populární nejen pro svoji snadnou přípravu, ale také chuť. Základ tohoto dortu tvoří nadrcené sušenky s máslem, které jsou pokryty lahodnou vrstvou krému z jogurtu a šlehačky. Vše doplňují kousky sladkých jahod.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min + doba chlazení

45 min (45 min příprava, + doba chlazení)

Suroviny pro 1 kus

kulatá forma o průměru 18 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 980 kJ /
3 102 kcal
Bílkoviny57,89 g
Tuky240,57 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 673 mg
Sodík 387 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy171,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Základ: Sušenky rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo a zamícháme. Směs vpěchujeme do dortové formy o průměru 18 cm, vyložené pečicím papírem a udusáme na souvislou vrstvu. Krok 2: Krém: Šlehačku ušleháme s cukrem do tuha, přidáme jogurt, kondenzované mléko, rozmixované jahody a ve vodě rozpuštěnou želatinu. Vše znovu dobře ušleháme. Přidáme nakrájené jahody a opatrně promísíme v krém. Krok 3: Krém dáme na základ, uhladíme a dáme nejméně na 2 hodiny do lednice. Krok 4: Po vychlazení sundáme formu i papír, dort ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a kousky jahod.

TIP: Vtipné zdobení z jahod

Zveřejněno 8. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený dort s jogurtem a jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qgZr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený dort s jogurtem a jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qgZr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
sušenky, máslo, šlehačka 33%, jogurt bílý, mléko kondenzované, jahody, želatina, voda, jahody, šlehačka 33%, jahody

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu