Nepečený dort s jogurtem a jahodami

Dorty Doba přípravy: 45 minut příprava , plus chlazení 0 názorů

Dorty Doba přípravy: 45 minut příprava , plus chlazení 0 názorů

Suroviny

120 g BeBe  sušenek nebo Lotus
80 ml rozpuštěného másla
Náplň:
250 ml šlehačky 33 %
25 g moučkového  cukru
250 ml bílého jogurtu řeckého typu
80 g slazeného kondenzovaného mléka
200 g jahod - rozmixovat
20 g želatiny ve 100 ml vody rozpustit
200 g krájených jahod
Na ozdobu:
150 ml šlehačky 33% - ušlehat
kousky jahod

Postup přípravy receptu

  1. Základ:
    Sušenky rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo, zamícháme, dáme do dortové formy o průměru 18 cm, vyložené pečícím papírem, rozestřeme a udusáme na souvislou vrstvu.

  2. Krém:
    Šlehačku ušleháme s cukrem do tuha, přidáme jogurt, kondenzované mléko, rozmixované jahody a rozpuštěnou želatinu. Vše znovu dobře ušleháme. Přidáme nakrájené jahody a opatrně promísíme v krému.

    Krém dáme na základ, uhladíme a dáme nejméně na 2 hodiny do lednice.

  3. Po vychlazení sundáme formu i papír, dort ozdobíme šlehačkou a kousky jahod (dle fantazie).

    Můžete použít různé čerstvé i kompotované ovoce.

Komentáře k receptu Nepečený dort s jogurtem a jahodami

K receptu nejsou žádné komentáře.