Uzený jazyk v rosolu

Yvona Kuchařka: Yvona

Na 10 porcí Studená kuchyně 8 názorů

Suroviny

5 vařených uzených vepřových jazyků
asi 1 L rosolu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené uzené jazyky jsme zbavili tvrdé slupky a najemno nakrájeli.

  2. Maso jsme rozložili do formy (tvořítka) a postupně zalévali rosolem.

  3. Když byla forma plná,vložili jsme ji do lednice.

  4. Jednotlivé plátky jsme odkrajovali ostrým nožem.

Poznámka

Dobrá rada : Nedostanete-li uzený vepřový jazyk, obdobně dobře vám poslouží i hovězí, který bývá k dostání častěji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzený jazyk v rosolu

  • Colombo65 Colombo65

    Moje milovaná dobrota, tak jsem si ji "uželatinoval" s panem Oetkerem a jeho plátkovou želatinou.;-);-);-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Hmmm,toto si kupuji v Globu,máme rádi.Rosol či aspik lze připravit jednoduše.Uvařit vepřové packy s bobkovým listem,pepřem a novým kořením ,osolit a kdo chce okyselit nakonec.Kdo má problém s klouby,měl by vařené pacičky i vývarem konzumovat co nejčastěji,je to zdravé.:yes: A také lze ten vývar použít na polévky a omáčky po naředění,ale to nedáváme bobkáč a nové koření a nekyselíme(podle toho kam použijeme)..:-p:-p
    Mimochodem i pejskům chutná.:-))

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    BILKOVAI:já jsem dala želatinu co je na tlačenku na 1/2 l vody...ochutila jsem jí trošku octem, pepřem a trošku osolila, dala jsem 4 dcl vody, ale asi by mohly být jen 3 dcl aby to bylo tuhší...myslím, že ten domácí rosol bude chuťově lepší, protože tam je to koření všechno vyvařené.

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Evi Hubova, čím jsi to zalévala? Rosolem nebo želatinou? Recept je zajímavý a určitě moc dobrý. Ukládám a bodík dávám:yes: Jo a na ten rosol bych dala odkaz, aby to člověk nemusel hledat:-8

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    :-p:-p foto a:yes:1

    Odpovědět

  • Yvona Yvona(autorka receptu)

    Už jsem vám napsala recept na domácí rosol jinak se může zalívat čirou želatinou,která je běžně ke koupi v obchodě.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kde mám vzít ten rosol? Koupit? Uvařit? Holky, přibývá nám tady receptů bez fota. To samo o sobě by nevadilo, ale v tom případě recept pořádně rozepiště, abychom z toho nebyli jeleni. Z fotky se něco dovíme, ikdyž není recept úplně srozumitelný.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: uzený jazyk v aspiku uzený jazyk rosol uzený hovězí jazyk v aspiku hovězí jazyk v aspiku uzený vepřový jazyk jazyk v aspiku veprovy jazyk veprovy jazyk v aspiku co je rosol uzený vepřový jazyk v aspiku recept na uzený jazyk v aspiku uzený hovězí jazyk uzený hovězí jazyk recepty jazyk v aspiku recept vepřový jazyk v rosolu uzeny jazyk recept uzený hovězí jazyk recept uzený jazyk v aspiku recept domaci rosol