Jahody patří k létu a nepečené dezerty k jahodám. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty
Nepečené dezerty jsou navzdory jednoduchosti často velmi oblíbené a žádané, ať už od těch, kdo je připravují, i od těch, kdo si na nich pochutnávají. Sušenky nebo piškoty se postarají o hutnější složku, ovoce dobrotu krásně odlehčí a osvěží, vláčnost a jemnost dodá smetana nebo tvaroh.
Skvělé dezerty na letní dny
Nepečené dobroty v mnoha variantách
Jako nádoby na dezert použijeme buď klasické formy (nejen na dorty), různé pekáčky nebo nádoby z varného skla. Dokonce postačí misky, poháry či skleničky. Stačí totiž připravit pouze tolik dávek, kolik máme strávníků. Ráno nasbíráte jahody, připravíte dezert do skleničky a další den můžete nachystat čerstvý. Času na to potřebujete pouze minimálně. Ovoce lze střídat podle možností, vyzkoušejte přidat i borůvky, maliny a banány.
Jahodová Bebe dobrota
Dezerty z Bebe sušenek jsou velmi populární, Bebe střechu s banánovou náplní zná skoro každý, ale vyzkoušeli jste už Bebe s jahodami? Sušenky z našeho receptu jsou promazané pudinkovým krémem a plné svěžích jahod, hotová dobrota přímo láká k zakousnutí.
- Budete potřebovat 3 balíčky kakaových Bebe sušenek, misku jahod, čokoládu a nastrouhané ořechy. Na pudinkovou vrstvu si připravte 650 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce cukru krupice a 2 vanilkové lipánky (260 g), na smetanovou vrstvu 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 ztužovač šlehačky.
- Do pekáčku naskládejte vrstvu Bebe sušenek.
- Na sušenky rozetřete pudinkovou vrstvu doplněnou lipánky.
- Posypte nakrájenými jahodami.
- Další vrstvu tvoří opět sušenky, znovu krém a jahody, poslední vrstva jsou sušenky.
- Vše přikryjte smetanou (našlehanou se ztužovačem) a posypte strouhanou čokoládou a oříšky.
- Nechte v lednici alespoň dvě hodiny vychladit, poté podávejte.
Než se do přípravy této dobroty pustíte, doporučujeme zhlédnout následující video. Práce vám pak půjde ještě lépe od ruky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 4 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 5 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 14 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přečtěte si Zobrazit více
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Desatero - jak zpracovat jahody a připravit z nich oblíbené dobroty
Jak připravit Míša pohár. Dezert do skleničky s chutí slavných řezů zvládnete během několika minut
Komentáře