Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 740 kJ / 894 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,52 g |
Tuky | 56,05 g |
Vláknina | 17,39 g |
Cholesterol | 433 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,64 g |
Sacharidy | 21,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme přes fólii, z obou stran osolíme, opepříme, posypeme paprikami i česnekem a dáme zakryté na 30 minut odležet do chladu.
Krok 2: V misce rozšleháme vejce a připravíme strouhanku
z tvrdých rohlíků. Krok 3: Na pánvičku dáme špek nakrájený na kostičky a když pustí tuk, zesklovatíme na něm drobně nasekanou cibuli. Krok 4: Přidáme rozmrazené houby a za stálého míchání necháme odpařit vodu. Poté do směsi vmícháme hořčici a dáme stranou. Krok 5: Nastrouháme nahrubo mozzarellu (může být i jiný sýr) a zapékací pekáček vyložíme papírem na pečení. Zapneme troubu spodek/vršek na 180 °C. Krok 6: Odležené maso namočíme ve vejci a obalíme ve strouhance, dobře přitiskneme a smažíme z obou stran v rozpáleném tuku dozlatova. Krok 7: Osmažené kotlety dáme do připraveného pekáčku, na každou navrstvíme houby a posypeme mozzarellou. Krok 8: Vložíme do předehřáté trouby a nezakryté pečeme cca 15 minut až se sýr rozpustí. Krok 9: Podáváme s opečeným bramborem a salátem podle chuti.
z tvrdých rohlíků. Krok 3: Na pánvičku dáme špek nakrájený na kostičky a když pustí tuk, zesklovatíme na něm drobně nasekanou cibuli. Krok 4: Přidáme rozmrazené houby a za stálého míchání necháme odpařit vodu. Poté do směsi vmícháme hořčici a dáme stranou. Krok 5: Nastrouháme nahrubo mozzarellu (může být i jiný sýr) a zapékací pekáček vyložíme papírem na pečení. Zapneme troubu spodek/vršek na 180 °C. Krok 6: Odležené maso namočíme ve vejci a obalíme ve strouhance, dobře přitiskneme a smažíme z obou stran v rozpáleném tuku dozlatova. Krok 7: Osmažené kotlety dáme do připraveného pekáčku, na každou navrstvíme houby a posypeme mozzarellou. Krok 8: Vložíme do předehřáté trouby a nezakryté pečeme cca 15 minut až se sýr rozpustí. Krok 9: Podáváme s opečeným bramborem a salátem podle chuti.
Zveřejněno 21. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zbojnické kotlety z krkovičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kRMJ
Moje poznámka
Zbojnické kotlety z krkovičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kRMJ
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 24 minutami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 11 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 12 minutami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 51 minutami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 4 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 4 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 5 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 6 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 7 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 8 hodinami
Suroviny:
kotleta,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
koření chilli,
česnek sušený,
vejce,
strouhanka,
sádlo,
špek,
cibule,
houby,
hořčice pikantní,
sýr mozzarella
Komentáře (5)