Zbojnický bůček (nebo plec)

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 porce Vepřové maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

500 g vepřového bůčku bez kosti a kůže
100 g anglické slaniny
80 g cibule
80 g žampiónů
80 g paprikových lusků
80 g uzeného sýra
50 g hladké mouky
80 g tuku
sůl a pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Omytý a osušený bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opeříme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozehřátém tuku doměkka.

  2. Maso vyjmeme, ve zbylém tuku opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky a nakrájené žampióny. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, směs mírně podlijeme vodou, osolíme a nakonec přidáme na kostičky nakrájený uzený sýr.

  3. Opečené plátky bůčku vložíme do této směsi, krátce podusíme a podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží.

  4. Moje obměny:
    1) Místo bůčku pokrájíme kousek nebo zbytek libovějšího masa (plecko, krkovička) třeba i na kostky nebo na nudličky jako na čínu, na misce trochu prosypeme hl. moukou a osolíme, protřeseme, aby se kousky masa lehce moukou obalily.
    2) Namísto žampiónů dáme 50 g čerstvých (nebo mražených) hub a 50 g zelených fazolek (taky z mrazáku).
    3) Místo pepře špetku koření "Divočinka".

    Nemáme-li sýr, nemusí být, ale je tam dobrý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Zbojnický bůček (nebo plec)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zbojnicky veprovy bucek zbojnický pečený bůček recepty recepty zbojnický pečený bůček recepty zbojnický pečený bůček recepty na bůček a plecko

Zapomněl/a jsem heslo