Smažený camembert s bramborovo-celerovou kaší
Smažené sýry jsou v našich končinách velmi oblíbené. Křupavá kůrčička vysmažená dozlatova, která po rozkrojení vypustí rozehřátý voňavý tekoucí sýr. K tomu hebká kaše z brambor a celeru, zjemněná máslem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 700 kJ / 406 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,36 g |
Tuky | 15,37 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 214 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 41,90 g |
Postup přípravy
Celer uvaříme zvlášť, v osolené vodě, hodně doměkka. Krok 2: Měkký celer přidáme k bramborám a přilijeme horké mléko a kousek másla.
Mačkadlem na brambory vše rozmačkáme a nakonec vyšleháme ručním šlehačem do hladké kaše.
Podle chuti dosolíme. Krok 3: Camemberty obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích s troškou soli a ve strouhance.
Usmažíme v oleji nebo na sádle.
Zveřejněno 24. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažený camembert s bramborovo-celerovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x8E7
Moje poznámka
Smažený camembert s bramborovo-celerovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x8E7
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 12 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 14 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 6 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 6 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 7 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 8 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 9 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 9 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 10 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 10 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 11 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 11 hodinami
Suroviny:
sýr camembert,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
strouhanka,
olej,
brambory,
bulva celerová,
sůl,
máslo,
mléko
Komentáře (5)