Bramborovo-květáková kaše

recepty73 Kuchař: recepty73

4 porce Přílohy 2 názory

Suroviny

600 g oloupaných brambor
600 g květáku
40 g másla
sůl
Dle chuti lze přidat:
smetana na vaření (většinou není nutná)
česnek
muškátový květ
petrželka, medvědí česnek
parmezán nebo jiný sýr dle chuti
anglická slanina nebo sušená šunka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pokrájíme na menší kusy, zalijeme vodou těsně nad ně a osolíme je. Růžičky květáku naskládáme na brambory a vaříme vše doměkka. Pokud chceme, můžeme k bramborám přidat stroužek rozmáčknutého česneku nebo špetku muškátového květu. Po uvaření scedíme, přidáme máslo a šťouchadlem nebo šlehačem vše vymícháme na hladkou kaši. Smetanu ani mléko není nutné přidávat, jelikož květák má vodnatější konzistenci. A pokud ano, tak až po důkladném vyšlehání, abychom z kaše neměli polévku. Chceme-li kaši obměňovat, lze do ní vmíchat nastrouhaný sýr dle chuti, čerstvě nasekané bylinky, osmaženou slaninu pokrájenou na drobno...

  2. Před podáváním můžeme pokapat máslem, posypat bylinkami...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 413 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborovo-květáková kaše

Tématické fráze: bramborovo květákova kase květáková kaše s parmezánem

Zapomněl/a jsem heslo